Dăncilă, replici de golănaș și amenințări în Parlament

replici de golănaș PSDăncilă în pericol
Foto: Economica.net

Viorica Dăncilă a început să apeleze la replici de golănaș de cartier în Parlament, semn că PSD învață foarte bine membrii de vază să fie agresivi în limbaj atunci când sunt amenințați.

„Aţi vorbit despre ordonanţele de urgenţă. Vreau să vă reamintesc că într-un an Guvernul Cioloş a dat 114 ordonanţe de urgenţă, Guvernul Boc a dat 130, Guvernul Dăncilă a dat 114 ordonanţe de urgenţă. Există o diferenţă – Guvernul Dăncilă nu a făcut ceea ce a făcut Guvernul Cioloş, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte din Codul penal şi Codul de procedură penală. Doamna Turcan, vorbiţi de ignorarea votului oamenilor. Noi am învăţat din acest vot, am văzut care sunt greşelile şi nu le repetăm, însă dumneavoastră ignoraţi votul românilor. Ei au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE în Parlament tocmai pentru a guverna această ţară. Încercaţi să faceţi diferenţa între votul la alegerile parlamentare, votul la alegerile europarlamentare, votul la alegerile locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificaţia fiecărui vot, pentru că văd că nu puteţi să faceţi diferenţa”, a declarat Dăncilă la Parlament.

Pe de altă parte, aceasta a aruncat și câteva replici care nu sunt demne decât de a fi asemuite cu cele ale lui Liviu Dragnea care invita jurnaliști la toaletă sau ale lui Iordache, care arăta degete mijlocii în Parlament.

„În acelaşi timp, mai uşor cu ameninţările, stimată doamnă. Ştiu că puteţi să vă daţi doctoratul în plângeri penale. O să faceţi plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat pentru că nu inspiraţi încredere? Acest lucru înseamnă democraţie? Cine nu este de acord cu mine, este împotriva mea şi îi fac plângere penală. Şi dacă tot vorbiţi despre partiduleţe, cred că faceţi referire la partidul care v-a promovat, la PDL, în niciun caz la PSD. Aţi devenit mult prea devreme aroganţi, iar această aroganţă vă va duce la pierzanie la fel cum a făcut şi altă dată.”, a spus premierul în plenul Parlamentului, la finalul dezbaterilor la moţiunea de cenzură.

Potrivit ei, se vor vedea la următoarele alegeri generale şi vor vedea dacă se va vorbi în acelaşi mod.

„Nu este o ameninţare, este încrederea pe care putem să o generăm din partea oamenilor, este încrederea pe care oamenii ne-o vor da pentru ceea ce facem. Nu aveţi argumente, nu aveţi un program de guvernare, lucru recunoscut de domnul Cîţu. Domnule Barna, pentru interesul dumneavoastră, pentru interesul electoral, chiar sunteţi în stare de orice? Să duci în derizoriu rezultatele Preşedinţiei Consiliului UE nu vă face cinste. Este recunoscut acest rezultat de toate statele membre şi nu numai”, a afirmat ea.

Replici de golănaș cu atac la Opoziție

„Moţiunea de cenzură a fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură, trebuie să vii cu ceva în loc, să vii cu un program, cu un proiect pe care să îl prezinţi cetăţenilor României. În această moţiune de cenzură am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. Eu cred că acest mod de lucru trebuie să înceteze, dacă într-adevăr tratăm cu seriozitate acest lucru. Ştiu că democraţia presupune ca Opoziţia să poată utiliza acest instrument, dar în momentul în care depui o moţiune de cenzură, în primul rând îi convingi pe ceilalţi că ceea ce scrie acolo este real, nu vii cu informaţii care nu sunt conforme cu realitatea şi trebuie să te gândeşti că dacă această moţiune într-adevăr trece, trebuie să ai o alternativă, trebuie să vii cu un prim-ministru, să vii cu un guvern pe care vrei să îl formezi. 15 ministere, am văzut, dar nu ne-a spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13? Este clar că nu a fost tratată cu foarte multă seriozitate”, a afirmat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ