Comisarul șef Negoiță de la Antidrog neagă legăturile cu firma soției care ocupă Piața Reșița

Piața Reșița, Negoiță
Comisarul șef Constantin Negoiță FOTO Facebook

Într-un drept la replică trimis ziarului Cetățeanul, comisarul șef Constantin Negoiță, șef al Agenției Naționale Antidrog până de curând, neagă orice legătură cu firma Romsine Prodcomimpex, administrată de soția sa, Georgeta Negoiță, care ocupă ilegal Piața Reșița, în ciuda hotârârilor judecătorești.

Comisarul șef Constantin Negoiță afirmă că, prin publicarea articolului, i-a fost afectată imaginea și i-au fost încălcate drepturile privind protejarea datelor personale. Presa a publicat însă, în repetate rânduri despre controlul pe care l-ar exercita acesta asupra Pieței Reșița, prin firma soției (mai jos exemple din articolele publicate)!

Subliniem că, înainte de publicarea articolului Cum a luat cu japca Piața Reșița firma soției șefului de la Antidrog, ziarul Cetățeanul a solicitat comisarului șef Constantin Negoiță un punct de vedere referitor la modul în care firma familiei sale ocupă Piața Reșița, dar acesta a refuzat (vezi întrebările la sfârșitul articolului).

Redăm dreptul la replică trimis la redacție:

Asocierea imaginii mele cu titlul defăimator este o activitate  gravă și ilegală, conform deontologiei profesionale, dar mai ales împotriva drepturilor mele, așa cum este prevăzut în Codul Civil la art 58 și 71. Solicit eliminarea acestui articol de pagina de internet (…). Vă cer să eliminați numele și imaginea mea de pe website și din cuprinsul publicaţiei dvs., precum și de pe extensiile de pe rețelele de facebook și twitter, neavând un acord din partea mea de asociere a numelui și imaginii.

Nu dețin nici o firmă și nu am preluat Piața Reșița, considerând că utilizarea cu rea credință a noțiunilor de director, antidrog, precum și a altor cuvinte din articol, este de natură a afecta imaginea și personalitate subsemnatului.

Ați încălcat de asemenea și drepturile privind protejarea datelor cu caracter personal, protejate conform Directivei UE privind Regulamentul General Privind Protecția Datelor. Prezentați informaţii trunchiate, de natură a induce în eroare publicul. Din analiza textului fotocopiat, prezentat în articol, reiese că terenul este domeniul public, însă dumneavoastră omiteți cu bună știință, a preciza legătura dintre mine și terenul în cauză.

Piața Reșița și polițistul de la Antidrog

Presa a relatat în numeroase rânduri despre ilegalitățile din Piața Reșița, dar și despre influența pe care acesta ar avea-o asupra firmei soției. „Negoiță a dus separat o altă luptă, astfel încât soția lui, Georgeta Elena Negoiță, să păstreze controlul asupra Pieței Reșița. Familia Negoiță a reușit să păstreze această afacere, după ce a preluat-o în urma unor licitații trucate și a traversat fără probleme un mare dosar de corupție. Problemele legale nu s-au finalizat nici până în prezent, după două decenii de controverse legale”, a scris Discovery Proiect în articolul „Piața și polițistul”

Negoiță
Comisarul șef Constantin Negoiță a consemnat în declarația de avere venituri obținute de la firma Romsine, care ocupă ilegal Piața Reșița

Contractul dintre Primărie și Romsine Prodcomimpex a fost anulat, iar părțile au fost repuse în situația anterioară licitației din 1999. Cu alte cuvinte, contractul trebuia reziliat, fără ca firma familiei Negoiță să fie despăgubită. În pofida deciziei judecătorilor, firma familiei Negoiță a păstrat controlul asupra pieței până în prezent. Încasează în continuare chirie de la cei care își vând marfa în piață”, a consemnat și site-ul B1TV în cadrul articolului „Cum a ajuns o piață importantă din București pe mâna șefului Agenției Naționale Antidrog printr-o licitație dubioasă

Piața Reșița, placa turnantă a traficului de droguri

La rândul său, cunoscutul jurnalist Silviu Mănăstire a dezvăluit în „Dosar de politician” că Piața Reșița este placa turnată a traficului de droguri, iar grupul de traficanți din gruparea Ștoacă, destructurată de DIICOT, „avea un protector pe nume… Negoiță”.

De altfel, Piața Reșița este recunoscută și acum pentru traficul de droguri.

În urmă cu patru ani, bătălia pentru supremaţie în sector se dădea între Clanul Sportivilor şi Clanul lui Ştoacă. După ce instituţiile de crimă organizată le-au mai cuminţit, unii s-au pus pe făcut business-uri cu aere de legalitate, alţii au continuat munca de jos, de plasat droguri, ţigări fără timbru, toate sub protecţia lui Nea Costi de la „Antidrog”, relatează și România liberăEdilul, Nea Costi şi demolatorii

Marius Ghilezan mai comentează, în articolul citat: „Nu ştiu cum de jurnaliştii veritabili n-au aflat că prin sector, comisarul (Nea Costi e comisar, în timpul liber la “Antidrog”) aduna bani de la pieţari pentru plata serviciilor de investigaţii contra primarului”.

Și Newsweek România consemnează „Cum a ajuns Piața Reșița să fie administrată de șeful Agenției Naționale Antidrog”, făcând referire directă la controlul pe care acesta l-ar exercita direct: „Zona Piața Reșița a rămas un punct important pe harta clanului interlop, fiind monitorizată de serviciile de informații, poliție și de procurorii antimafia, în special pentru traficul de droguri. În piața șefului antidrog au avut loc și alte operațiuni speciale pentru destructurarea clanului “Ștoacă”, zona fiind una de mare risc pentru traficul de droguri”.

Despre infracțiunile comise în Piața Reșița (de când este administrată de firma soției comisarului șef Constantin Negoiță) presa a mai relatat din belșug, de-a lungul timpului:

2004, Libertatea – Prostitutia – miza atacului din Berceni

2016, Libertatea – Ţigările de contrabandă nu se mai dau ”pe sub mână”, ci ”pe sub haină”!

2018, Agerpres – Procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane în dosarul clanului „Ştoacă”

Lista poate continua…

Anchetă de la Ministerul de Interne

În urma dezvăluirilor făcute de presă, Ministerul Administrației și Internelor anunța, încă din februarie 2020, că a trimis Corpul de Control pentru a verifica activitatea comisarului șef Constantin Negoiță.

Și ziarul Cetățeanul a solicitat ministrului Marcel Vela să declanșeze o anchetă prin care să verifice gravele nereguli de la Piața Reșița și acuzațiile care planează în presă asupra firmei familiei polițistului Constantin Negoiță și a lui personal.

Întrebările la care comisarul șef Negoiță a refuzat să răspundă

Am solicitat comisarului șef Constantin Negoiță să explice de ce firma familiei sale ocupă ilegal Piața Reșița, de mai bine de 10 ani, în ciuda hotărârilor definitive ale instanței. Negoiță a refuzat să răspundă și ne-a trimis la „administrația pieței”.

Iată întrebările de bun simț trimise comisarului șef Constantin Negoiță:

Contractul de partaj prin care Romsine și-a însușit mai multe corpuri de clădire în Piața Reșița, pe care le exploatează exclusiv de aproape 10 ani, a fost semnat în baza art. 13 din contractul de asociere cu PS4. La acea dată însă, contractul de asociere era desființat de instanță, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni, valoarea sa juridică fiind nulă, simplă maculatură.

Dat fiind că sunteți doctor în științe polițienești, vă rugăm să ne explicați cum poate fi legal contractul de partaj, în lumina celor de mai sus?

Chiar dacă nu sunteți acționar sau administrator, cât este de moral ca o firmă administrată de soția dvs (un comisar șef de poliție) să săvârșească fapte contrare hotărârilor instanțelor judecătorești?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.