Reacții la discursul lui Iohannis

Zeci de mii de reacții au fost la postarea lui Klaus Iohannis cu privire la căderea Guvernului condus de Florin Cîțu
Zeci de mii de reacții au fost la postarea lui Klaus Iohannis cu privire la căderea Guvernului condus de Florin Cîțu

Discursul președintelui Klaus Iohannis de aseară, după demiterea Guvernului condus de Florin Cîțu, care a fost transcris și postat și pe pagina sa de Facebook a strâns aproape 30.000 de comentarii. În majoritatea comentariilor Klaus Iohannis este criticat sau ironizat.

Unul dintre puținele comentarii în care Iohannis este apreciat îi aparține Marei Mareș, deputat PNL la primul mandat și șefa organizației de tineret a liberalilor. „Felicitări, domnule Președinte!”, a scris Mara Mareș, la postarea lui Klaus Iohannis.

Unul dintre cele mai apreciate comentarii, o ironie, vine de la Magicianul Robert Tudor, care spune: „Nici măcar eu nu vă mai pot ajuta, domn președinte”.

De asemenea, multe comentarii au venit și de la politicieni ai USR, foștii parteneri de guvernare ai PNL, despre care Klaus Iohannis a spus că sunt „cinici”.

„Si eu sunt mahnit pe deciziile lui Florin Citu (impartirea de bani publici fara criterii obiective, demiterea unor oameni competenti, inlocuirea lor cu politruci incompetenti, infiintarea de posturi noi si inutile la stat), acest politician cinic care a generat aceasta criza a guvernarii si care, bine spuneti, poarta masca reformismului. Noi, cei de la USR, avem deja decizia forurilor interne, putem veni la Cotroceni in 1-2 ore. Nu de alta dar noi chiar ne-am grabi cu mai multe reforme. Maine, poimaine expira, de exemplu, termenul de 30 zile in care Rares Bogdan desfiinta pensiile speciale si n-am vrea sa se iasa din termenul promis”, a scris Cristian Seidler (USR), la postarea lui Klaus Iohannis.

„Postarea dumneavoastră, domnule Președinte, creează și mai multă confuzie.Rezolvați cumva criza politică cu această postare? Vă asumați rolul de mediator care vi se cuvine? Face bine românilor această situație de criză permanentă din care faceți parte?Aveți deja prea multe ieșiri neinspirate. Este trist că nu vreți să înțelegeți cât de gravă este situația în România.Aruncați cu gaz pe foc în condițiile în care dumneavoastră ați făcut parte din mascarada începută de către Premierul demis cu cele mai multe voturi din epoca post-decembristă”, scrie și Iulian Lorincz, parlamentar USR de Diaspora.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu crede că se va încheia criza guvernamentală când acesta va pleca de la Palatul Cotroceni.

„Domnule președinte, o să mă certe probabil multă lume, chiar și din propriul partid, dar eu cred că se va încheia criza politică din România când nu veți mai locui la Cotroceni.După cum interacționati cu populația, mă tem că veți pleca mai devreme de 2024…”, a scris deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Liderul AUR, George Simion, îi cere lui Iohannis să organizeze cât mai repede consultările de la Parlament cu partidele politice. „Maxim luni, altfel temporizezi degeaba și începem procedurile de suspendare, domnule președinte al României, stat eșuat. Noi știm foarte bine ce vrem”, i-a transmis George Simion lui Klaus Iohannis.

Sunt și multe comentarii venite de la români din Diaspora, care spun că au stat la cozi ca să voteze, iar Klaus Iohannis i-a dezamăgit.

„Klaus Iohannis, noi să fim sănătoși că de 30 de ani tot în criză suntem, ba mai mică ba mai mare, să fie primit și valu 4 că ne-om înveli cu aceiași amărăciune până când ne-om face lut!”, i-a scris un utilizator de Facebook.

„Dumneata esti liderul statului esuat. Maine trebuiau convocate consultarile.Apropo, cine s-a gasit sa vorbeasca de pandemie? Unul care a girat un meeting de 5000 de oameni si care nu purta masca, unul care ne priveste de sus si ne invita la golf ca e ieftin”. o=a transmis un alt utilizator de Facebook, președintelui Iohannis.

Au reacționat și câțiva dintre blogeri. Pagina Blogu lu Otravă îi transmite președintelui: „Cuvantul de azi e criza? Pai ieri ce cuvant a fost? Acum doua zile ce cuvant? Din 2014 pana acum care este cuvantul? Sa ii chemi la consultari. Dar de luni. Ca vine weekendul. Am mare incredere in tine. Sa ii certi. Da? Bataie la palma si pe coji de nuca daca e unul mai nebun. Abia astept sa se intruneasca forurile interne. Am pus si la pariuri. Bafta multa. Esti tare. Ca fularul vara”.

CITIȚI ȘI:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.