Pupila lui Felix Motanul a lipsit de la o conferință internațională, deși susține ideea

Pupila lui Felix Motanul

Pupila lui Felix Motanul, așa cum a fost supranumit mogulul Dan Voiculescu de către fostul președinte Traian Băsescu, candidata la prezidențiale Ramona Ioana Bruynseels, a lipsit de la o conferință internațională, deși susține teoria participanților.

Adepții teoriei Pământului Plat s-au reunit la Cluj-Napoca, la prima Conferință internațională din România, unde au acuzat NASA că imaginile Pământului prezentate din spațiu sunt, ori trucate, ori generate pe calculator. Printre participanți nu s-a aflat însă și Ramona Ioana Bruynseels, candidata la președinție propulsată de Dan Voiculescu, care este o adeptă a teoriei Pământului plat.

Organizatorul primei Conferințe internaționale a Pământului Plat, Adi Rus, a declarat că nu știe care este scopul pentru care NASA prezintă Pământul ca fiind rotund și nici motivele pentru care lumea este indusă în eroare. „Scopul primei Conferințe internaționale a Pământului Plat din România, organizată la Cluj-Napoca, este de a aduce în atenția opiniei publice acest subiect care a luat amploare începând cu 2015. Ne-am trezim la realitatea că tot ceea ce ni se spune nu este chiar așa dacă verificăm, dacă nu mai acceptăm ce ni se oferă. Dacă cercetăm puțin, observăm că imaginile cu Pământul din spațiu pe care ni le oferă NASA sunt ori trucate, ori generate pe calculator. Nu știu care este scopul pentru care NASA ne prezintă Pământul Rotund și nici care sunt motivele pentru care cei care susțin că Pământul este rotund vor să ne inducă în eroare, dar pentru mine este important să descoper și să îmi demonstrez mie care este forma adevărată a Pământului”, a spus Rus, citat de Hotnews.

El a precizat că nu știe dacă Pământul are formă de farfurie, câtă vreme nu a fost până la marginea „farfuriei”, dar are certitudinea că este plat și staționar. „S-ar putea să fie o câmpie infinită, întinsă, cu un Soare local care se învârte deasupra și încălzește și avem un loc locuibil. Mai încolo nu știu ce este, ori continuă câmpia, ori mai sunt alte locuri locuibile, nu avem cum să știm dacă nu mergem să cercetăm. Noi am vrea să cercetăm, dar în limita posibilităților. Dacă găsim un milionar care ar finanța o expediție în Antartica, ar fi în regulă, deoarece punctul cheie este Antarctica. În opinia noastră, Antartica nu este un continent, ci este, de fapt, marginea zonei locuibile unde stăm noi, o barieră de gheață”, a explicat organizatorul conferinței.

Conferința Pământului Plat se desfășoară sâmbătă și duminică la Cluj-Napoca. În prima zi, la eveniment au participat peste 30 de persoane, din România și din străinătate.

Pupila lui Felix Motanul, membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”

Despre Ramona Ioana Bruynseels presa a scris că este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţine că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă.

Potrivit unui studiu Ivox citat de PSNews, unul din 10 români consideră că Pământul este plat, acest lucru fiind vizibil cu ochiul liber, iar doi din 10 români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului. Flat Earth Society este o organizație cu sediul la Lancaster, California, care susține teoria pământului plat. Teoria contemporană a pământului plat a fost inițiată de inventatorul englez, Samuel Rowbotham (1816-1884). Pornind de la interpretarea unor pasaje biblice, Rowbotham a publicat o carte cu 430 de pagini, numită „Pământul nu este rotund” (Earth Not a Globe), în care și-a exprimat punctul de vedere.

Recent, pupila lui Felix Motanul a dezmințit că ar fi adepta teoriei Pământului plat, însă nu a convins pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ