Primarul Gabriela Firea a băgat calul troian în Consiliul General. Cum a salvat companiile municipale

Primarul Gabriela Firea

Cetățeanul.net vă prezintă soluția formidabilă pe care a găsit-o primarul Gabriela Firea pentru a salva companiile municipale. Este deopotrivă surprinzătoare și ingenioasă!

Primarul Gabriela Firea are acum un mare as în mânecă pentru rezolvarea problemei companiilor municipale despre a căror înființare Curtea de Apel București a hotărât că este ilegală.

Primarul Gabriela Firea a „fentat” CGMB prin metoda „calul troian”

Pe data de 11 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat înfiinţarea societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA. Fără să mintă în vreun fel cu privire la scopul înființării celor două societăți, înființarea acestora a ascuns un cal troian care l-ar face invidios până și pe Ulise, eroul mitologic grec căruia îi aparține îi ideea calului de lemn „infiltrat” în cetatea Troiei.

La fel de iscusită s-a dovedit și primarul Gabriela Firea. Ea a înaintat consilierilor generali, spre aprobare, înființarea celor două companii, absolut vitale pentru locuitorii Bucureștiului. În interiorul proiectului de hotărâre însă, doamna primar Gabriela Firea a introdus sau a aprobat și calul troian care să permită în viitor derularea tuturor serviciilor tot prin sistemul companiilor municipale. Și este absolut legal!”, ne-au spus surse din aparatul Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

„Șmecheria” este simplă, ne-au dezvăluit sursele. În obiectul de activitate al societăților înființate legal, prin votul și voința comună a mai mult de două treimi dintre consilierii generali au fost trecute, la obiectul de activitate, toate domeniile necesare pentru ca aceste două companii să poată prelua, la nevoie, toate serviciile de care se ocupă actualele companii municipale (a căror înființare a fost declarată ilegală de Curtea de Ape București).

După cum puteți vedea mai jos, din documentul aprobat de CGMB, Compania Energetica Servicii Bucureșt SA poate desfășura și activități precum:

  • închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate; administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract (precum Compania Municipală Imobiliară)
  • activități de întreținere peisagistică (domeniul Companiei municipale Întreținerea Arborilor șI Spațiului Verde București S.A.)
  • alte lucrări speciale de construcții – între care se regăsesc și lucrările specifice Companiei de Cimitire etc.

La fel se regăsesc transporurile, lucrările de construcție sau reparațiile de drumuri.

primarul Gabriela Firea
Obiectul de activitate al companiilor municipale înființate legal pe 11 martie 2019 „acoperă” aproape toate domeniile companiilor în pericol să fie desființate după sentința Curții de Apel București

Sursele noastre susțin că în ipoteza în care companiile înființate ilegal, cum a hotărât Curtea de Apel București, vor fi desființate, activitatea acestora a putea fi preluată, legal, de către cele două companii înființate pe 11 martie. „Vor trebui parcurși, desigur, niște pași administrativi, dar preluarea legală a activității companiilor «ilegale» va fi infinit mai ușoară decât înființarea de noi companii, cu votul a două treimi dintre consilierii generali”, ne-au declarat sursele.

Rămâne de văzut cum vor reacționa consilierii din Opoziție care se vor considera păcăliți de manevra din 11 martie. Vor pleca steagul sau se vor coaliza și vor căuta metode de a se împotrivi metodei de guvernare a Bucureștiului prin intermediul companiilor municipale, așa cum inisită primarul Gabriela Firea?

Citește și Atacul în instanță al Prefecturii București DOCUMENT EXCLUSIV

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ