Primărița Clotilde Armand, dată în judecată de consilierii locali PNL pentru abuz în serviciu

Clotilde Armand

Conflict deschis în Primăria Sectorului 1, între consilierii locali PNL și primărița Clotilde Armand. Liberalii o acuză pe Armand că propagă în media știri fake news și, mai grav, refuză să pună în aplicare hotărâri al Consiliului Local. Scandalul se va tranșa în instanță.

Liberalii spun că s-au săturat să vadă știri fake news propogate în spațiul media de primarul Sectorului 1, „prin armata de troli și prin funcționari din aparatul de specialitate plătiți din bani publici”.

Consilierii locali o vor chema pe Clotilde Armand în judecată pentru a răspunde în fața legii.

Primărița Clotilde Armand, acuzată de abuz în serviciu

Care este de fapt realitatea? Clotilde Armand ar fi refuzat cu rea credință să pună în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1, abuz ce ar fi fost constatat și de echipa de control a prefectului Capitalei prin Raportul nr. 9818 din 05.05.2022, prin care stabilește și un plan de măsuri, cu termene și responsabilități concrete, ignorat de asemenea de primăriță.

„Atitudinea primarului este de dispreț total față de cetățeni și lege. De doi ani vedem numai circ și scandal. Singura mare realizare a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru panseluțe la ultima rectificare bugetară, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie și incompetență administrativă.

În plus, vorbim despre un abuz continuu și extrem de grav: zeci de hotărâri de consiliu local deja votate și care, în loc să fie puse în executare, sunt blocate cu bună știință de primar de luni de zile. Mai mult, ține în sertar și proiectele de hotărâri depuse de colegii noștri, pe care refuză să le supună votului consiliului local, deși ating zone de mare de interes pentru cetățenii sectorului 1: școli, parcări, locuire, calitatea vieții, digitalizare. La interpelări sau solicitări de informații adresate de consilierii locali PNL aplică aceiasi procedură: zero răspunsuri, abuzuri pe linie. La ședințele de consiliu primarul lipsește cu desăvârșire, iar în spațiul public propagă cu bună știință minciuni și știri false, pe principiul <hoțul strigă hoții> și sub impresia că <are dreptate cel care urlă mai tare și mai mult>. Este disperarea generată de lipsa oricăror rezultate pozitive în administrarea sectorului 1, pentru care toți sunt vinovați, cu o singură excepție: Clotilde Armand”, a declarat președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Cine blochează digitalizarea Sectorului 1?

Referitor la postarea primarului Armand prin care acuză consilierii locali PNL că blochează digitalizarea primăriei, liberalii fac următoarele precizări:

„Clotilde Armand  ține la sertar din data de 10 mai 2022 Proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizare în administrația publică a Sectorului 1 al Municipiului București, denumit Sectorul 1 DIGITAL și aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la inițiativa președintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

În ceea ce privește cea de-a doua componentă a postării menționate, privind „Un proiect complex prin care sunt implementate mai multe strategii esențiale pentru dezvoltarea Sectorului 1”, liberalii afirmă că:

„Acest proiect nu a făcut obiectul ședinței din 29 iulie 2022, așadar ori doamna primar nu a fost bine informată, ori dorește în continuare să își mascheze incompetența prin atacuri politice de cea mai joasă speță, ca de obicei. Proiectul K2-141/05.07.2022 se referea la aprobarea și finanțarea proiectului de transpunere în practică a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 prin implementarea Strategiei de management și dezvoltare instituțională (SMDI) pentru perioada 2022-2023 în cadrul POCA 2014-2020, CP 18/2022 pentru regiunea mai dezvoltată, cod apel: POCA/1014/2/1 Strategia de management și dezvoltare instituțională a Primăriei Sectorului 1 al Municipiului București(SMDI) pentru perioada 2022-2023 și a Planului de acțiune pentru implementarea SMDI pentru perioada 2022-2023”. Pe lângă faptul că strategiile la care face referire Primarul Armand nu sunt pentru perioada 2022-2030, cum a menționat în postare, ci 2022-2023, strategiile lipsesc cu desăvârșire de la proiectul prezentat în ședința de consiliu, proiectul fiind incomplet”.

Mai mult decât atât, ANUNȚUL nr. M3-152/28.06.2022 de pe site-ul insituției la Secțiunea Proiecte în dezbatere publică, spun consilierii PNL, are termen de închidere a procedurii 08.08.2022. Așa cum ușor se poate observa, termenul de dezbatere nu s-a încheiat.

Odată cu cu „Strategia” pentru perioada 2022-2023 s-a efectuat și o evaluare a activității interne a aparatului primarului prin chestionare, evaluare care nu a fost adusă în niciun fel la cunoștință Consiliului Local, deși prezintă un mare interes.

„Sectorul 1 este al cetățenilor, iar cetățenii nu vor o primărie administrată doar pe Facebook”, încheie consilierii liberali.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.