Primăria Capitalei blochează proiectele pentru cetățeni, susțin trei primari de sector

Municipalitatea bucureșteană ar bloca proiecte ale Autorității locale a Sectorului 3, atât în domeniul consolidării clădirilor cu risc seismic, cât și în domeniul lucrărilor de mare infrastructură rutieră, susține primarul Robert Negoiță.

Negoiță îi solicită lui Nicușor Dan să organizeze o întâlnire de lucru cu primarii de sectoare în care să fie abordată problema traficului și cea a poluării.

Citește și Scandal: Rareș Hopincă îi reproșează lui Nicușor Dan dezinteresul față de Sectorul 5

N-am mari așteptări ca Primăria Generală să facă ceva, dar măcar să nu ne mai blocheze proiectele noastre, așa cum se întâmplă cu școala asta (… Școala nr. 16″ Neagoe Basarab” n.r.).

Așa cum se întâmplă cu infrastructura mare – în care noi avem proiecte pentru pasaje, avem inclusiv grinzile turnate și materialele de prefabricate rezolvate, pregătite, și primarul general ne blochează aceste proiecte.

Proiecte atât de necesare, în București, referitoare la traficul rutier, la fluidizarea traficului, care vine după sine și cu o poluare ridicată.

Repet, din cauza traficului, avem și probleme mari de poluare, de calitatea aerului.

(…) Da, în mod evident, că l-am întrebat (… pe primarul general n.r.) când face o întâlnire referitoare la trafic?

Statistic vorbind, peste zece mii de cetățeni din acest oraș, din București, mor, anual, din cauza poluării.

Și este absolut nefiresc să nu ne preocupe acest domeniu.

Și i-am solicitat (… primarului general n.r.) să ne dea o dată când ne întâlni să discutăm problemele de trafic, să vedem cine ce face, în ideea de a rezolva această problemă cât mai repede posibil”, a declarat Robert Negoiță.

„Sectorul 5 arată rău, acolo unde este administrat de Capitală”

Și administratorul public al Sectorului 5 se plânge de colaborarea cu Primăria Capitalei.

Rareș Hopincă spune că Sectorul 5 arată rău, acolo unde este administrat de către Primăria Municipiului București, și arată bine, acolo unde este administrat de către Primăria din Fabrica de Chibrituri.

„Sectorul 5 arată rău, acolo unde este administrat de Capitală și arată bine unde este administrat de Sector.

Ne-am săturat, și eu și cetățenii, să cerem explicații primarului general de ce spațiile verzi nu arată bine, de ce drumurile nu arată bine, de ce copacii – peste 3.000 de copaci, stau să cadă, la fiecare vânt mai puternic. Pentru că nu avem, din păcate, avize de la Primăria Generală.

Bani nu au, pentru a investi în spații verzi. ALPAB-ul nu are bani de investiții, nu are bani de mentenanță corectă. Străzile arată rău. Spațiile verzi, în Sectorul 5, arată foarte rău, pentru că sunt în administrarea Capitalei. Străzile arată foarte rău, pentru că 80% dintre acestea sunt în administrarea Capitalei.

Și Capitala nu face nimic.

Am solicitat să le preluăm în administrare, pentru a putea aloca resurse și pentru a putea transforma acele spații publice”, a declarat administratorul public al Sectorului 5, Rareș Hopincă.

„Cât timp să mai pierdem aiurea domnule Primar General, cât?”

În context, trebuie amintit faptul că și Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a plâns public de faptul că însuși edilul șef al Capitalei Nicușor Dan ar bloca, de șapte luni, lucrările de lărgire a străzii Valea Largă.

„Cât timp să mai pierdem aiurea domnule Primar General, cât?

Au trecut 3 săptămâni de când v-am cerut public (deoarece refuzați orice altă formă de comunicare – instituțională sau privată) să eliberați, respectând legea, avizul de defrișare pentru a putea continua lucrările la drumul expres Valea Largă. Asta înseamnă că au trecut 7 luni de când noi am depus inițial documentația pentru a primi avizul.

Revin iarăși, public, să vă cer să RESPECTAȚI LEGEA, să emiteți avizul! Ați promis public, că până pe data de 22 mai veți emite avizul. Încă o minciună, dintr-un lung șir, dar de data acesta ați mințit public.

Nu pot să îmi dau seama cu ce ne confruntăm. Să fie bătaie de joc la adresa bucureștenilor din Prelungirea Ghencea în special și a locuitorilor din Sectorul 6 în general? Să fie ceva personal cu mine, mă sabotați, deși v-am protejat mandatul și v-am câștigat cel puțin un an de liniște când eram Președintele PNL București? Să fie doar nepăsare și indolență? Să fie neputință? Orice ar fi, modul la care vă raportați la locuitorii Sectorului 6 NU vă face cinste. Mai ales că v-ați lansat campania electorală în Prelungirea Ghencea!

Nu-mi face nicio plăcere să iau astfel de poziții publice, drept dovadă am așteptat să mai treacă două zile de la termenul pe care vi l-ați dat singur. Că… poate, poate. Dezamăgirea pe care mi-o provocați este constantă.

Sunt mulți care mi-au spus că, reproșându-vă în public problemele pe care le generați, inconsistențele, ca să fiu delicat, contribui la readucerea Gabrielei Firea la PMB. Departe de mine această intenție. Și pentru că vă tot erijați într-unul dintre candidații Dreptei, vă spun sincer: cu o așa prestanță în cea mai înaltă funcție din administrația Bucureștiului, DUMNEAVOSTRĂ sunteți cel care o readuce pe Gabriela Firea în fruntea PMB și care dinamitați șansele Dreptei în București.

Eu vreau un simplu aviz. Și tac. Nu e pentru mine, nu este pentru un capriciu de-al meu: este pentru un proiect public, un proiect extrem de necesar a cărei finanțare și execuție o puneți în pericol!

APA NOVA deja nu mai are front de lucru şi zilele acestea va părăsi șantierul”, scria pe pagina sa de socializare Ciprian Ciucu.

București FM l-a întrebat pe primarul general al Capitalei Nicușor Dan despre proiectul Primăriei Sectorului 6 de lărgire a Străzii Valea Largă.

Reporter: Primarul Sectorului 6 v-a transmis și un mesaj pe Facebook, că îl blocați cu Valea Largă, nu îi dați avizul de defrișare pentru 400 de copaci.

Ce se întâmplă, spune că ar fi pe biroul dumneavoastră acest aviz?

Nicușor Dan: Da, am fost pe șantier, acolo.

În primul rând că e un proiect pe care-l susțin. Deci sunt două acte pe care le-am semnat. În sensul că am pus pe ordinea de zi a Consiliului exproprierea, s-a votat.

Autorizația am semnat-o chiar eu, pentru că e în atributul primarului general.

E vorba de 400 de copaci. E o discuție, e o analiză tehnică de văzut câți dintre acești copaci se pot transplanta și câți trebuie să fie defrișați.

Asta este o chestiune care se va rezolva.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.