Premierul Victor Ponta, vacanţă de lux pe un vas de croazieră. Klaus Iohannis e la Neptun

croazierăPremierul Victor Ponta s-ar afla, alături de cei doi copii ai săi şi de soţia sa, eurodeputatul Daciana Sârbu, într-o croazieră de o săptămână în Caraibe, potrivit informaţiilor publicate de EurActiv. Vasul de croazieră Oasis of the Seas este una dintre cele mai mari ambarcaţiuni de acest fel, putând fi considerat, pe bună dreptate, un oraş plutitor.

Jurnaliştii de la EurActiv susţin că, potrivit unor surse, Victor Ponta a fost văzut îmbarcându-se sâmbătă, 1 august, pe vasul de croazieră aparţinând companiei Royal Caribbean, în portul Everglades din Fort Lauderdale, Florida.

Alături de primul ministru s-au îmbarcat soţia acestuia, eurodeputatul Daciana Sârbu, şi cei doi copii ai premierului.”Preţul unui apartament (de luxe suite) pe Oasis săptămâna aceasta este de aproximativ 5.933 de dolari (două persoane), incluzând taxele”, a precizat un oficial al companiei care operează vasul de croazieră.

”Din păcate, nu putem discuta detaliile pasagerilor pe care îi îmbarcăm pe vasele noastre, având în vedere acordurile de confidenţialitate pe care le avem cu companiile de croazieră”, a mai afirmat reprezentantul companiei, citat de EurActiv. Cum în cazul de faţă este vorba nu de două persoane, ci de patru, se poate trage concluzia că familia premierului a achitat aproape 12.000 de dolari pentru această vacanţă.

Lux extrem la bordul vasului de croazieră

Itinerariul vasului de croazieră este: Fort Lauderdale, Florida – Labadee, Haiti – Fairmouth Jamaica – Cozumel, Mexic – şi înapoi la Fort Lauderdale, Florida. Joi, premierul s-ar afla, conform itinerariului, în Cozumel, Mexic.croazieră

Pe puntea vasului de croazieră Oasis of the Seas clienţii au la dispoziţie un circuit de golf, o promenadă cu magazine şi restaurante, cinci piscine, mai multe terenuri de baschet, şapte parcuri tematice pentru copii, două simulatoare de valuri pentru amatorii de surf, un patinoar şi mai multe săli de spectacol.

Oasis of the Seas, livrat companiei Royal Caribbean International în octombrie 2009, a fost la acea vreme cel mai mare vas de croazieră din lume, având lungimea de 361,6 metri şi o capacitate de 6.295 de pasageri. A fost depăşită în anul 2010 de nava Allure of the Seas, care are 362 de metri lungime.

Premierul Victor Ponta a intrat în concediu de odihnă în 29 iulie, urmând să se întoarcă în ţară pe 9 august. El spunea că va pleca din ţară, împreună cu familia. Deşi nu a precizat destinaţia de vacanţă, primul ministru a fost surprins, imediat după plecarea în concediu, pe aeroportul din Miami, la o cafenea, alături de fiul său, potrivit unei imagini postate pe Facebook.

Klaus Iohannis îşi petrece vacanţa la Neptun

croazierăPreşedintele Klaus Iohannis şi-a luat, de la începutul, o vacanţă de cel puţin două săptămâni, pe care o petrece la vila de protocol de la Neptun.

Şeful statului este oricând pregătit să revină în Bucureşti, dacă va fi necesar. De altfel, atâta timp cât se află pe litoral, Klaus Iohannis are la dispoziţie la Neptun şi un birou de unde să poată lucra. Restul timpului, preşedintele îl va petrece la Sibiu.

Iohannis a fost invitat pe 15 august la ceremoniile de la Constanţa, prilejuite de Ziua Marinei, dar nu a confirmat, până în acest moment, participarea.

Este a doua vacanţă pe care o ia Klaus Iohannis de la preluarea mandatului, după ce, în aprilie, preşedintele a petrecut sărbătorile de Paşte în Portugalia, alături de soţia sa, Carmen. Ultima dată în acest an, preşedintele Klaus Iohannis a fost la Neptun în pe iunie, când a împlinit 56 de ani. El a mers la Neptun, la vila de protocol din staţiune, şi pe 3 iunie.

Eurodeputaţii au vacanţă până pe 31 august. Cristian Preda e la Praga

În ceea ce o priveşte pe soţia sa, eurodeputatul S&D Daciana Sârbu, ea are o vacanţă de o lună de zile. Membrii Parlamentului European au intrat în vacanţă începând de luni, 27 iulie, urmând ca activitatea să fie reluată pe 31 august.croazieră

„Începând de astăzi (luni, 27 iulie-n.red.), membrii Parlamentului European sunt în vacanță. Unele activități vor continua, fiindcă în săptămânile următoare e programată, de pildă, depunerea unor amendamente la unele rapoarte importante. În ceea ce mă privește, voi avea o vacanță mai scurtă, întrucât voi pleca din nou în Sri Lanka, ca șef al misiunii ‪‎UE de observare electorală a scrutinului din 17 august. Pe 31 august, ‪‎PE își reia activitatea. În general, pauza estivală a deputaților europeni e mai scurtă decât în cazul majorității parlamentelor naționale, dar mai lungă decât a majorității cetățenilor din UE. Nu e normal…”, a comentat la vremea respectivă pe Facebook eurodeputatul PPE Cristian Preda.

Înainte de plecarea în Sri Lanka, Preda şi-a luat şi o scurtă vacanţă. „Câteva zile de vacanță la Praga”, a postat joi eurodeputatul pe Twitter.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here