Premierul Ciolacu și cancelarul Scholz, la un prânz social-democrat între doi prieteni VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă, în Spania, o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei, cei doi discutând despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, dar şi despre aderarea României la Schengen.

”Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen. I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu s-a aflat, vineri şi sâmbătă, la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

Premierul a anunţat vineri seara că liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la Spaţiul Schengen. „Mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea şi consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen. De aceea, solicităm ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în Spaţiul Schengen, deoarece ambele ţări îndeplinesc toate criteriile” – se precizează în textul rezoluţiei adoptate la reuniunea PES.

Video AICI

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.