Nicușor Dan a luat-o pe coajă la Curtea Apel București. Suspendarea PUZ Sector 5 se rejudecă

Nicusor Dan

Curtea de Apel București a trimis marți spre rejudecare la Tribunalul București dosarul anulării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București (HCGMB) nr. 68/2021 privind suspendarea Planului de Urban Zonal (PUZ) al Sectorului 5.

Tribunalul Municipiului București (TMB) dăduse, în septembrie anul trecut, câștig de cauză CGMB, respingând acțiunea prin care Asociația Art Metropolis, condusă de Radu Andrei Dinulescu, a solicitat anularea HCGMB nr. 68 din 26 februarie 2021 prin care Consiliul General suspendase pentru un an HCGMB 242/18.06.2020, prin care a fost aprobat PUZ-ul Sectorului 5.

Iată cum justifică CAB trimiterea spre rejudecare:

„Admite recursul. Respinge cererea de interventție accesorie formulată în interesul intimatului-pârat ca neîntemeiată. Casează în parte sentința recurată și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe de fond. Menține dispozițiile din sentința recurată privind soluționarea excepțiilor lipsei de interes și a inadmisibilității. Definitivă. Pronunțată azi 15.03.2022 prin punerea soluției la dispoziția părtilor prin mijlocirea grefei instanței”.

Dezvoltatorii au anunțat că, imediat după ce se va pronunța instanța de fond, vor trece la recuperarea investițiilor nerealizate, în speță a profitului nerealizat și la imputarea neexecutării investițiilor publice. Toate au fost blocate printr-o Hotărâre a Consiliul General al Capitalei nelegală, inițiată de Nicușor Dan și votată de o majoritate PNL-USR toxică.

„Specialiștii” lui Nicușor Dan, contraziși de judecători

La inițiativa primarului general Nicușor Dan, PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 au fost suspendate, pe 26 februarie 2021, pentru o perioadă de un an, în baza unor proiecte de hotărâre adoptate de Consiliul General al Capitalei.

În iunie 2021, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmitea că a identificat 23 de motive de nelegalitate în cele cinci PUZ-uri de sector şi că va cere prefectului să atace în instanţă aceste planuri urbanistice coordonatoare.

El declara că o echipă de specialişti a întocmit un raport asupra oportunităţii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, iar concluzia studiului este că PUZ-urile de sector nu prezintă probleme punctuale, ci sunt „fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren”.

Pe 18 februarie 2022, Nicușor Dan anunța că Tribunalul Bucureşti suspendase, cu o zi înainte, Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor 2, 4 şi 5.

„Reamintesc că anterior Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6”, a mai spus edilul general.

„Tribunalul Bucureşti a suspendat ieri PUZ-urile sectoarelor 2, 4 şi 5”, a spus Nicușor Dan. „Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanţă. Reamintesc că anterior Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6”, a mai precizat Nicușor Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here