FOTO Cum și-a bătut joc Negoiță de milioanele băgate în pistele pentru biciclete

Cetățeanul.net vă prezintă dovezile evidente despre modul în care primarul sectorului 3 și-a bătut joc de banii publici investiți în pistele de biciclete. Când se vor sesiza procurorii și Curtea de Conturi?

Odată instalat în fruntea Sectorului 3, cel mai mare al Bucureștiului, edilul Robert Negoiță promitea, pe lângă multe alte proiecte grandioase, că va rezolva problema pistelor de bicicliști.
În acest sens, el a beneficiat de suportul Primăriei Capitalei, care implementează, în anul 2012, un proiect destinat construirii unor piste pt bicicliști pe o lungime de 97.7 km, alături de 78 de parcări pt biciclete și 18 centre de închiriere. Valoarea investiției era de aproximativ 10 milioane de euro.

Distrugere de bunuri publice

Urmare a investiției Primăriei Capitalei, Negoiță se putea lăuda că și-a respectat promisiunea fără să miște un deget și fără să cheltuie vreun leu din banii sectorului.

Nu a trecut însă mult prea mult timp după inaugurarea pistelor, că Robert Negoiță a și început să își bată joc de banii cheltuiți. Fără să țină cont de investițiile Municipalității, care au o valoare de inventar și o garanție de bună execuție, el a trecut cu „de la sine putere” la desființarea acestora și schimbarea destinației.

Astfel,după cum puteți vedea în poze, acesta a făcut investiții peste pistele pt bicicliști („celebrele” borduri roșii și ronduri de spațiu verde) sau parcări de reședință.

bicicletebiciclete pista biciclete negoita 4biciclete

Abuzul lui Negoiță merită să între în atenția atât a Curții de Conturi, cât și a procurorilor, deoarece este evidentă prejudicierea banului public.

Anul acesta prin HCGMB nr.61/21.02.2018, s-a aprobat demararea unui al doilea proiect de sistematizare pt bicicliști, pe o distanță de 240 km, cuprinzând patru trasee,cu o suprafață totală de 201.000 mp.

În comparație, Viena are 1206 de km de piste pt.bicicliști și plătește anual modica sumă de 6 milioane de euro pentru întreținerea și extinderea acestora. La Amsterdam, sunt 1,2 milioane de biciclete, care circulă pe 400 de km de piste. Incomparabil!

LĂSAȚI UN MESAJ