UPDATE FOTO VIDEO Miting în Parcul Brâncuși. Reacția lui Robert Negoiță pentru Cetateanul.net

Peste 100 de cetățeni din cartierul Titan s-au strâns duminică după amiază la un miting în Parcul Brâncuși, pentru a-i cere socoteală primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Edilul se apără și spune că va face tot ce îi stă în putință pentru ca parcul să rămână al cetățenilor.

Părinți, copii și câini, fiecare au protestat în felul lor. Pe copacii din parc au fost puse fundițe pe care scria ”Copacul lui Alex”, ”Copacul Mariei” ș.a.m.d., în încercarea de a atrage atenția că aici și-au petrecut copilăria și că vor ca zona să rămână verde, nu să apară peste noapte blocuri turn.

Mai mult copiii au strigat ”Vrem Brâncușiul înapoi, nu ne pasă ce vreți voi!” și au făcut turul parcului cu pancarte prin care încercau să-l determine pe Robert Negoiță să răscumpere acest petic de teren de la cea care a beneficiat de retrocedarea Parcului Brâncuși și a unei părți importante din Parcul IOR.

UPDATE Poziția lui Robert Negoiță referitoare la Parcul Brâncuși

Primarul Robert Negoiță a reacționat după acest miting în Parclul Brâncuși și a spus că va face tot ce îi stă în putință pentru ca acest loc să rămână al cetățenilor. ”Am vorbit cu doamna Firea despre posibilitatea ca Municipalitatea, prin Consiliul General, să emită o hotărâre de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Îi voi mai spune”, a declarat Negoiță pentru Cetateanul.net. El i-a acuzat pe cei care nu au încadrat Parcul Brâncuși în categoria ”spațiu verde” sau ”parc”, făcând aluzie la predecesorul său, Liviu Negoiță, fără a-l nominaliza însă. Primarul a criticat și decizia instanței de judecată care a stabilit că Primăria Sectorului 3 trebuie să-i plătească proprietarei parcului 100.000 de euro pentru că nu a eliberat terenul de mobilierul stradal. ”Niște ticăloși!”, a răbufnit Negoiță.

Miting în Parcul Brâncuși. Negoiță a cedat fără luptă

Pe 3 aprilie, Negoiță a început să retragă mobilierul urban din parc, fără a mai continua bătălia cu cea căreia i s-a retrocedat. În după amiaza acelei zile, angajații Primăriei Sectorului 3 au demontat gardul de la țarcul pentru câini din parcul amintit. Tot ei au demontat și stivuit bucățile de tartan aflate pe terenul de sport și la locul de joacă pentru copii.

Iminenta cedare a Parcului Brâncuși și a unei parcele importante din Parcul IOR i-a iritat pe locuitorii din cartierul Titan, profund nemulțumiți dfe iancțiunea primarului în această privință. Ba, mai mult, în PUZ coordonator al Sectorului 3, aprobat recent cu mare scandal, cele două parcuri figurează cu regim construibil.

O modalitate în care cetățenii Bucureștiului ar putea să se bucure din nou de aceste două parcuri este ca Primăria Capitalei să o despăgubească pe proprietară sau să o exproprieze pentru cauză de utilitate publică. Mai ales că Robert Negoiță este prieten la cataramă cu primarul general Gabriela Firea. Însă aceasta din urmă preferă să aloce peste 50 milioane de lei pentru biserici, prin bugetul pe 2019, în loc să reintre în posesia parcurilor retrocedate.

O altă modalitate, prezentată de Cetateanul.net, ar fi ca Robert Negoiță să o cheme direct la negocieri pe proprietara terenului și să o despăgubească, așa cum a făcut primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, într-o speță similară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here