EXCLUSIV Fostul director al CFR SA Marius Chiper vrea o casă în Băneasa la preț de garsonieră în Ferentari

Demis de fostul ministru al Transporturilor Felix Stroe de la conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Marius Chiper revine în prim plan.

Și nu prin vreo faptă de vitejie în domeniul infrastructurii feroviare, ci printr-un proces intentat tocmai companiei pe care a condus-o, CFR SA.

Marți, 5 martie, pe portalul just.ro a apărut informația că Irina-Camelia Chiper a dat în judecată CFR SA, la Judecătoria Sectorului 1, Secția I Civilă. prin dosarul înregistrat cu numărul 6219/299/2019. Pe portal nu există prea multe informații, în dreptul obiectului procesului apărând doar ”obligația de a face”.

Marius Chiper

Surse din domeniul feroviar au declarat pentru Cetateanul.net că motivul pentru care Irina-Camelia Chiper, nimeni alta decât soția lui Marius Chiper, a dat în judecată CFR SA, Regionala CF București, pentru a obliga compania să-I vândă locuința de serviciu. Și nu este vorba de vreun apartament în Berceni, ci de ditamai vila, cu patru camere, la Gara Băneasa, lângă Fântâna Miorița.

Aceleași surse au precizat că, dacă va avea câștig de cauză, soția fostului director general al CFR SA va putea să cumpere, legal, vila cu pricina, la un preț derizoriu, echivalentul a maximum 20.000 de euro, cam cu cât ai putea achiziționa o garsonieră în Ferentari.

Marius Chiper vrea să fie din nou director

Și Marius Chiper este încrezător că va avea câștig de cauză, dat fiind că este pe lista scurtă pentru a fi numit din nou director general al CFR SA. Poziție din care, acum doi ani, și-a atribuit singur vila din Băneasa ca locuință de serviciu.

Postul de director general al CFR SA este vacant, după ce Costin Mihalache și-a dat demisia, de 1 Martie, la doar două săptămâni după ce fusese numit, așa cum a scris Cetateanul.net. Absolvent al Academiei de Poliție, Costin Mihalache a fost numit șef al Cancelariei Primului-Ministru Viorica Dăncilă.

Această structură fusese desființată de fostul premier Sorin Grindeanu și reînființata pe 26 februarie de actualul premier Viorica Dăncilă. În afară de perioada guvernărilor Grindeanu și Tudose, Cancelaria Primului-Ministru este o structură care a funcționat mereu în cadrul Guvernului.

În luna februarie, Costin Mihalache l-a înlocuit pe Ion Gavrilă la conducerea administratorului naţional de infrastructură feroviară, CFR SA. Anterior numirii sale la șefia CFR SA, Costin Mihalache a ocupat funcția de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al Primului Ministru Viorica Dancilă.

Declarația de avere a lui Marius Chiper

Potrivit declarației de avere, fostul director al CFR SA are un apartament de 74 mp în Teleorman (județul de unde provine Liviu Dragnea, șeful PSD.

Tot în Teleorman, Chiper are și un terne intravilan de 18,69 mp și unul agricol de 4,02 hectare. În plus, soții CVhiper mai au două autoturisme – un Opel Astra din 2008 și un Hyundai I30 din 2010. În conturile bancare, au 70.000 de lei.

Marius Chiper și-a dat demisia pentru ca să nu fie demis

În octombrie 2017, sistemul feroviar a deraiat de un boghiu, după ce ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, a anunțat la Deva că îl demite pe Marius Chiper. La scurt timp după aceea, compania CFR SA a anunțat că directorul interimar Marius Chiper și-a dat demisia „din motive personale”.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A.  vă informează că domnul Marius Chiper și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar, din motive personale, președintelui Consiliului de Administrație”.

Cu puțin timp înainte, ministrul Transporturilor sosise la Deva cu trenul interregio Constanța-Arad, care a avut întârziere aproape o oră. Ca urmare, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spunae el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, mai ales că tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat și a beneficiat de investiții considerabile.

„Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul și a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiți șeful Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor își exercită atribuțiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranța este zero”, a declarat Felix Stroe.

Până la ora publicării acestui articol, Marius Chiper nu a putut fi contactat, cu toate că l-am apelat și pe telefon și i-am transmis pe WhatsApp despre cxe este vorba. Atunci când va răspunde solicitării noastre, vom publica și punctul lui de vedere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here