Klaus Iohannis o respinge pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare. Nu-l vrea nici pe Mircea Drăghici la Transporturi

Iohannis pune capăt zvonurilor

Preşedintele Klaus Iohannis o respinge pe Lia Olguța Vasilescu, pentru a doua oară în interval de o lună, de această dată pentru preluarea Ministerului Dezvoltării.

Șeful statului a anunţat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguţa Vasilescu, dar că lucrează încă la formularea refuzului.

Klaus Iohannis o respinge pe Lia Olguța Vasilescu, pentru a doua oară

“Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost şi publicate şi s-a văzut încă o dată că decretele mele se publică în aceeaşi zi, ca să ne amintim de o discuţie. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi respinge. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de premier. Aceste argumente le veţi putea în argumentaţia pe care o voi prezenta inclusiv public”, a declarat Klaus Iohannis.

“Cu doamna premier intenţionez să discut ori de câte ori mă caută într-o discuţie care priveşte Guvernul”, a mai spus preşedintele. Administraţia prezidenţială a anunţat joi că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Totodată, preşedintele a semnat decretul de vacantare a postului de ministru al Transporturilor, după demisia lui Lucian Şova. Cele două ministere funcţionează cu miniştri demisionari de o lună. Premierul a anunţat, în urmă cu două zile, că preşedintele a informat-o că nu va accepta propunerile Lia Olguţa Vasilescu (la Ministerul Dezvoltării) şi Mihai Drăghici (la Transporturi).

O decizie a Curţii Constituţionale din 19 decembrie arată că şeful statului era obligat să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

LĂSAȚI UN MESAJ