INVESTIGAȚIE Cei cinci incompatibili din Consiliul General al Municipiului București. CITEȘTE cine sunt consilierii generali care își bat joc de ANI și de Justiție

sedinta-cgmbLuând în derâdere legile țării dar și hotărârile irevocabile pronunțate de instanțele judecătorești, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) „găzduiește” nu mai puțin de cinci „aleși” incompatibili, deci ilegali. Aceștia mai aveau dreptul să intre în sala de ședințe a CGMB cel mult în calitate de cetățeni, nicidecum ca „aleși”, care să vină să voteze cum să se cheltuie legal banii Bucureștiului sau ce și cum este legal să se construiască în București. Tocmai ei, care își râd în barbă de legile acestei țări!

Este de fapt o complicitate generală a tuturor consilierilor. De luni de zile toți știu că au printre ei „ilegaliști”, dar îi ascund mai ceva decât parlamentarii pe Mircea Diaconu sau, mai nou pe senatorul incompatibil Akos Mora.

„Cetățeanul ” vă prezintă astăzi rezultatul unei investigații jurnalistice, menite să-i scoată la lumină și mai cu seamă să-i scoată afară din CGMB pe consilierii care n-au nici lege, nici rușine.

 

Viceprimarul Pîrvu, consilier general și membru în CA la Societatea Națională a Sării

CGMB
Gabriel Pîrvu, incompatibil, dar și viceprimar

Fost consilier pe listele PDL, înainte de a profita de ordonanța de urgență care a legalizat traseismul politic timp de 45 de zile, Gabriel Cosmin Pîrvu, ocupă ilegal funcția de consilier general al Bucureștiului. Mai mult, el a fost numit recent și viceprimar al Capitalei, după ce a ales să voteze, alături de alți doi colegi democrat-liberali, alături de PSD. Agenția Națională de Integritate (ANI) a trimis  la CGMB hârtiile care arată că noul viceprimar al Capitalei nu are ce căuta în Consiliul General al Municipiului București și că, potrivit legii, el trebuie dat afară.

„PÎRVU COSMIN GABRIEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 mai 2010 – 02 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcția de Consilier general în cadrul C.G. al Mun. Bucureşti și calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării S.A., Bucureşti”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate (ANI)

CITEȘTE aici comunicatul ANI despre Gabriel Cosmin Pîrvu

 

incompatibilGabriel Tănase, bârna din ochii PNL

Tănase Ion Gabriel, consilier ales pe listele Partidului Național Liberal a fost și el declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. El a contestat hotărârea ANI în instanță, dar, pe 25 iunie 2014, recursul acestuia a fost respins irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție care a hotărât că Gabriel Tănase nu mai are ce căuta, „legal”, în ședințele CGMB. De remarcat că PNL vede incompatibilii din celelalte partide (lucru altfel lăudabil), dar nu-și plivește propria grădină.

VEZI aici dovada că Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, irevocabil, recursul lui Tănase împotriva ANI

 

Pedelistul Văduva, ubicuu dar și incompatibil

Silviu Văduva, alături de Sorin Oprescu
Silviu Văduva (interlocutorul lui Sorin Oprescu) nu e văzut bine de ANI

Consilierul general PDL Silviu Văduva a fost și el găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate în iulie 2013. Comunicatul ANI arată că Văduva poate să facă mai multe în același timp chiar și decât Napoleon: „ VĂDUVA SILVIU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 ianuarie 2011 – 28 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de funcționar public în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, funcția de Consilier local în cadrul C.L. al Sectorului 6, București, precum și funcția de membru al Consiliului de Administrație în cadrul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București”.

CITEȘTE aici decizia ANI

Văduva a contestat în instanță decizia, dar aceasta i-a fost respinsă de Curtea de Apel București, ca nefondată, pe 19 noiembrie 2013.

VEZI aici decizia Curții de Apel pentru Silviu Văduva

 

Mihai Voicu a călcat pe becul de la Radio

Mihai Voicu
Mihai Voicu

Pedelistul Mihai Voicu, și el consilier general a fost declarat incompatibil pe 5 iunie 2014. Potrivit ANI, el a deţinut simultan, ilegal, între 2010 şi 2014, funcțiile de membru în cadrul C.A. al Societăţii Române de Radio, de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București și de administrator al unei societăți comerciale.

CITEŞTE aici comunicatul ANI

Pe 28 iulie 2014, Curtea de Apel a anulat cererea lui Voicu de chemare în judecată.

VEZI aici decizia Curții de Apel

 

Pesedistul Bogdan Georgescu, un incompatibil aproape irevocabil

Bogdan Georgescu „dansează” pe sârmă la Înalta Curte
Bogdan Georgescu „dansează” pe sârmă la Înalta Curte

Consilierul PSD Bogdan Georgescu este și lider al grupului PSD din Consiliul General. El a fost găsit și el în incompatibilitate de către ANI. El a fost validat pe 20 iunie 2012 în funcţia de consilier general, pentru mandatul 2012-2016, iar din 1 ianuarie 2011 a fost reîncadrat în funcţia de director general (gradul II) al Poliţiei Locale Sector 5, a precizat ANI într-un comunicat de presă.

CITEȘTE aici comunicatul ANI

Pe 5 februarie 2014, Curtea de Apel i-a respins contestația, ca neîntemeiată (CITEȘTE aici sentința Curții de Apel)

El se mai află însă la adăpostul speranței că Înalta Curte de Casație și Justiție îi va da totuși dreptate la recursul din dosarul 1367/2/2013, care nu a primit încă termen de judecată.

Un alt consilier PSD, Doru Giugula, este în plin război de „integritate”. el a fost acuzat de ANI de fals în declarații, dar a câștigat procesul la Curtea de Apel. Recursul ANI se judecă pe 7 noiembrie la Înalta Curte de Casați și Justiție.

CITEȘTE și Milionarii din anturajul lui Vanghelie, eliminați din Consiliul General

Încă o amendă azi la CGMB

Aleșii generali liberali au explicat că vor ridica problema incompatibililor în ședința din 30 septembrie a Consiliului General, pe motiv că ei plătesc amendă acum din cauza viceprimarului incompatibil, Gabriel Pîrvu. Fiecare consilier general a primit acasă câte o amendă în valoare de 2.000 de lei, iar potrivit legii, aceasta va veni în fiecare lună, de fiecare dată când este ședință. Altfel foarte indignați de cazul Pârvu, liberalii ar face bine, la fel ca toți consilierii, să ceară și să impună respectarea legii pentru toți colegii incompatibili, inclusiv cei din opropria ogradă!

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. TREBUIE SA TREACA MAI MULT DE DOI ANI PENTRU A SE AFLA ASA CEVA ??

    DE CE NU S-A VERIFICAT LA MOMENTUL DEPUNERII CANDIDATURII ??

    SA DEA BANII „FRUMOSI” INAPOI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here