Încă o „afacere” de DNA a primarului Negoiță: câte 50.000 de euro pentru fiecare infochioșc! Beneficiarul, firma controlată de „dușmanul” Ghiță

Primăria Sectorului 3 a cheltuit 650.000 de euro pentru zece infochioșcuri și tot atâtea panouri de informare. Prețul este demn de atenția procurorilor anticorupție, ne-au declarat surse din interiorul instituției.

Negoiță
Nimeni nu folosește „investiția” de 50000 euro bucata

La intersecția dintre bulevardele Camil Ressu și Mihai Bravu, zace un chioșc de tablă, cu ecran și tastatură, dar fără niciun fel de însemne. Pe durata a mai bine de o săptămână, cât timp am monitorizat cutia albastră anonimă, nimeni nu s-a apropiat de ea, nici măcar să șteargă praful și mizeria de pe geam sau de pe tastatură. Nimic nu arată că banalul chioșc albastru ar fi unul dintre cele zece infochioșcuri pe care primarul Robert Negoiță a cheltuit o căruță de bani.

Cutia de tablă costă cât un apartament de două camere

Negoiță
Anna Maria Vasile, directorul de programe europene din Primăria lui Negoiță

Pentru zece infochioșcuri și zece panouri informative, Primăria lui Robert Negoiță a plătit 650.000 de euro, majoritatea din fonduri europene, firmei SC Insoft Development & Consulting SRL, firmă aflată în „anturajul” afacerilor deputatului Sebastian Ghiță. „Un panou de informare poate costa, la modul nesimțit, 15.000 de euro. În această situație, prețul unui infochioșc – achiziție și montare ajunge la cel puțin 50.000 de euro cu tot cu TVA, mai scump decât un apartament cu două camere. Este o risipă cu «R» mare!”, ne-au declarat surse din Primărie.

Aceleași surse ne-au mai spus că funcționarii de la Primărie știau că oferta este exagerată. „Atât doamna Anna Maria Vasile (șeful direcției de programe europene – n.n.) cât și subalternii știu că un banal computer, cu o configurație destul de modestă (procesor dual core de 2Ghz, hard de 250 Gb și memorie DRAM de 2 GB) închis într-o carcasă plus aplicația și instalarea nu are cum să coste mai mult de 5000 de euro. Dar nu cât un apartament de două camere”.

Inutil

Promisiunile șefilor proiectului diferă de realitate ca de la cer la pământ . „Infochioșcurile vor oferi cetățenilor acces la cererile on line ce trebuie completate pentru diverse servicii din Primarie și pot aplica. Va exista acces la site-ul primăriei, cine vine în sectorul 3 va ști punctele de interes ale orasului, trasee turistice, prezentări de monumente”, a spus Ioan Buzduga, managerul de proiect, la conferința de lansare a proiectului. Or, informațiile pe care reporterii Cetățeanul.net le-au accesat despre serviciile Primăriei de la infochioșc (destul de greoi, timpul de răspuns este cu mult mai mare decât cele 5 milisecunde menționate în fișa tehnică) nu diferă cu nimic de acelea pe care oricine le poate accesa pe site-ul Primăriei, de la propriul computer sau chiar de pe telefonul mobil. Iar oamenii mai în vârstă tot la Primărie se prezintă, pentru că nu știu să opereze astfel de dispozitive.

Singura utilitate ar putea fi, eventual, pentru eventualii turiști „rătăciți” prin sectorul 3, care ar dori să se informeze și despre altceva decât despre bordurile roșii supraînălțate și spațiile verzi betonate. Dar și aceia (turiștii) ar trebui să știe că banala cutie de tablă albastră este un infochioșc și să vrea să se atingă de tastatura mizerabilă.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Cand va ajunge ancheta la G.M., O.G., M.M., si la S.D. din PS3
    DGA il ancheteaza momentan doar pe un pion de la Urbanism.
    ANI si DNA cand vor incepe sau mai bine spus vor definitiva mai bine spus anchetele din PS3 ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here