Generalul Ioan Sîrbu, „mâna moartă” a PNL la alegerile parlamentare în Argeș

Sîrbu
Generalul în rezervă Sîrbu a purtat uniforma în timpul campaniei electorale

Acuzat de plagiat şi aflat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu, generalul în rezervă Ioan Sîrbu a fost „mâna moartă” a PNL la alegerile parlamentare, pentru Camera Deputaţilor, în județul Argeș. „Naturalizat” pe ultima sută de metri în Argeș, fostul comandant al Spitalului Militar „Carol Davila” din București, implicat în mai multe scandaluri, nu a reușit să convingă electoratul argeșean că merită să-l reprezinte în Parlament. Mai ales după ce s-a aflat modul modul neortodox în care a fost pus pe liste.    

PNL vă propune astăzi o echipă formată din 60% oameni noi şi 100% valoroşi şi oneşti, care pot asigura o guvernare cinstită şi competentă. Sunt mândru că fac parte din această echipă, iar ca medic militar şi profesor universitar, dăruiesc oamenilor sănătate şi educație în fiecare zi. Cunosc extrem de bine sistemele şi pot să construiesc un Argeş frumos şi sănătos! Am încredere în argeşeni, îndrăzniți să credeți în mine! Ştiu ce pot!”, a fost mesajul medicului militar rezervist Ioan Sârbu pentru argeșeni, în campania electorală.

Impus pe listele PNL Argeș

Deși aflat pe un loc eligibil, numărătoarea voturilor a consemnat un eșec lamentabil al generalului Sîrbu. Surse din PNL Argeș ne-au spus, că, deși sunt nemulțumiți de scorul partidului, nu ar fi mare supărare pentru eșecul generalului din cauza modului controversat în care Ioan Sîrbu a fost pus pe listele electorale din Argeș. Originar din Gorj și cu buletin de București, generalul a fost naturalizat pe ultima sută de metri în Argeș. Plasarea pe locul 2 la Camera Deputaților, loc eligibil, se datorează relațiilor cu șefa PNL Alina Gorghiu.

Potrivit surselor, Ioan Sîrbu ar fi fost dus la Pitești de către soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar. Mai mult, actuala soție a generalului, Manuela Sîrbu ar fi asociata Alinei Gorghiu în firma de insolvenţă Agenţia de Insolvenţă SPRL, iar în trecut ar fi fost și parteneră şi în cabinetul de avocatură Gorghiu, Pop şi Asociaţii.

Notă: Ioan Sîrbu nu a putut fi contactat telefonic pentru a-și exprima un punct de vedere. Îl vom publica după ce ne va fi remis

Campanie electorală în uniforma militară

sarbu-popupCa să dea cât mai bine în ochii argeșenilor, generalul Sîrbu a defilat în uniformă militară la evenimentele PNL din campania electorale. Asta cu toate că regulamentele militare reglementează strict folosirea uniformei în cazul militarilor rezerviști. El a fost surprins alături de alți candidați ai PNL Argeș și lideri liberali – Cristian Mitrofan, Olimpia Doru și Lidia Constantinescu – în campania electorală.

Potrivit regulamentelor militare în vigoare, „se interzice cadrelor militare în rezervă și în retragere să poarte uniforma militară la ședințe, întruniri, manifestații de orice fel și emisiuni televizate organizate de instituții, partide, organizații politice sau apolitice…“.

Totodată, „cadrele militare în rezervă și în retragere care nu respectă prevederile prezentului ordin pierd dreptul de a purta uniforma militară“.

Probleme de integritate

La fel ca mulți dintre cei puși pe liste de liberali, generalul Sîrbu are carențe serioase tocmai la criteriul integritate.

Generalul a intrat în atenția DNA în octombrie 2014. Procurorii au fost sesizați de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care le-a cerut să facă verificări privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu. Sîrbu ar fi achiziţionat în mod abuziv un aparat de reconstrucţie dentară în valoare de 200.000 de euro, care n-a fost utilizat nici măcar o dată de medicii militari. Nu sunt singurele controverse legate de generalul Sîrbu. Medicul militar a mai fost și acuzat în presă că a plagiat o lucrare, dar și că a intrat ilegal la facultate, fără să dea concurs.

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here