GALERIE FOTO După marea betonare, Robert Negoiță trece la marea defrișare. Ce se întâmplă ACUM în Sectorul 3

defrișare

După ce a lansat operațiunea marea betonare a spațiilor verzi, construind alei și garduri paralele cu cele făcute de predecesorul său, Liviu Negoiță, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a trecut la marea defrișare.

Chiar miercuri, mai mulți muncitori au apărut cu drujbele în părculețul situat la intersecția străzilor Constantin Brâncuși și Barajul Sadului și au trecut la defrișare. Și nu oricum, ci organizat, pentru că știau foarte bine ce copaci au fost puși să taie.defrișare

Trebuie menționat faptul că arborii atinși de această mega defrișare nu erau deloc bolnavi sau uscați, așa cum se poate observa în imaginile alăturate. Cetățenii s-au adunat revoltați la fața locului și au chemat Poliția Locală Sector 3, pentru a face reclamație. Polițiștii locali au ridicat însă din umeri și i-au sfătuit pe cetățenii indignați de defrișare să-i scrie pe site primarului Robert Negoiță.

defrișareDe altfel, zilele trecute au mai existat tentative de defrișare a arborilor, însă cetățenii au chemat Garda de Mediu și au amendat cele două firme ai căror muncitori își încălziseră deja drujbele pentru a le pune în funcțiune. Tot zilele trecute, cetățenii povestesc că la fața locului a apărut și primarul Robert Negoiță, pe bicicletă, „încadrat de două gorile”.

El s-ar fi arătat surprins de nemulțumirea cetățenilor, spunând: „Dar ce nu vă place? E pământ pe jos, vreți să se ridice praful?”.defrișare

Până în 2004 aici era un teren viran pe care creșteau bălării și câțiva copaci, printre deșeuri de tot felul, fără ca primarul de atunci, pesedistul Eugen Pleșca (dar nici predecesorul său, penelistul Sorin Paliga), să se preocupe în vreun fel de amenajarea lui. După venirea lui Liviu Negoiță la Primăria Sectorului 3, aici a fost amenajat un părculeț, cu bănci, alei și un loc de joacă pentru copii.

defrișareAcum, aici trebăluiesc de zor muncitorii, care montează garduri paralele cu cele existente, toarnă borduri din beton armat și desființează aleile, pentru a face altele. Cum a anticipat Cetateanul.net, suprafața parcului va fi redusă, din moment ce noile garduri sunt mai în interior decât cele vechi (care arată însă foarte bine și nu se întrevede rațiunea pentru care ar fi trebuit înlocuite).

Acum, misterul a fost elicidat, din moment ce s-a trecut la marea defrișare. Muncitorii care tăiau arbori (atenție, unii dintre ei susțineau că lucrează fără forme legale!) spuneau că ulterior aici va fi făcut un teren de fotbal. Asta în condițiile în care, doar două blocuri mai încolo, există deja două terenuri, construite pe vremea fostului Negoiță. Deh, Robert Negoiță vrea și el terenul lui…

CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Marea betonare, la paroxism. Negoiță face trotuare și garduri paralele cu ale „fostului” Negoiță

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. din pacate au loc operatiuni cu adevarat tragice in sectrul 3. foarte multe lucrari nu doar inutile ci chiar daunatoare pentru cetatenii sai. Pe bd 1 dec 1918 se paveaza trotuarul desi cel veci era in stare foarte buna. Tot pe bd 1 dec 1918, in zona faut Poarta 4 s-a intrat in gradinile blocurilor pentru mutarea trotuarului. La fel si pe Camil Ressu, Str Zemes, Bd N Grigorescu si nu numai. Pacat ca multe dintre aceste lucrari pe langa faptul ca sunt inutile mai sunt si aproape ireversibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here