Exclusiv! Gabriela Firea, „condamnată” la o amendă mai mare decât salariul de primar general

înțelegere Băsescu - Dragnea

Începând cu data de 2 martie, Gabriela Firea trebuie să plătească o amendă de 8700 lei/lună (290 lei/zi) pentru că Primăria Generală și CGMB nu catadicsesc să pună în aplicare hotărâri judecătorești irevocabile. Salariul Gabrielei Firea nu depășește 7000 lei/lună.

Ea trebuie să plătească pentru că Arhitectul șef al Capitalei, Adrian Bold, dar și Direcția Juridică din Primărie refuză, de mai bine de un an și jumătate să repare abuzul comis împotriva unor bucureșteni, ale căror terenuri proprietate privată au fost încadrate, abuziv, drept spații verzi publice (!?!)

Gabriela Firea trebuie să vină cu bani de acasă

Gabriela Firea
Hiotărârea prin care Gabriela Firea a fost „condamnată” la plata amenzii, de către judecătorii Tribunalului București

Hotărârea a fost dată miercuri, 10 mai, de judecătorii Tribunalului București: „Respinge excepțiile lipsei capacității și lipsei calității procesuale pasive a Consiliul General al Municipiului București. Admite cererea, în parte. Aplică Primarului General al Municipiului București o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere de la data de 02.03.2017 (n.r. 290 lei/zi) și până la executarea obligației ce rezultă din titlul executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 5930/22.09.2015 a Tribunalului București, definitivă prin decizia civilă nr. 1283/07.03.2016 a Curții de Apel București. Obligă Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul București – prin Primar la plata către reclamanții Vărvăroi Valentin, Ajidaucei Mihaela Daniela și Radu Lenuța a unei penalități de 100 lei pe zi de întârziere, de la data de 02.03.2017 și până la data executării obligației prevăzută în titlul executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 5930/22.09.2015 a Tribunalului București, definitivă prin decizia civilă nr. 1283/07.03.2016 a Curții de Apel București”. Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la executare

În aceste condiții, dat fiind că amenda de 8700 lei/lună este mai mare decât salariul de primar general (sub 7000 lei/lună), înseamnă că, teoretic, Gabriela Firea va trebui să aducă bani de acasă până când îi va determina pe subalternii săi să îndrepte abuzurile comise împotriva cetățenilor care au votat-o în funcție.

Adrian Bold, arhitectul-șef al abuzurilor din Planul de Urbanism General

Gabriela Firea
Adrian Bold nu și-a făcut datoria de a îndrepta gafele din PUG, așa cum a fost obligat prin decizii irevocabile ale instanțelor

Valentin Vărvăroi, Ajidaucei Mihaela Daniela și Radu Lenuța, doar trei dintre cetățenii abuzați de incompetența funcționarilor Capitalei, au obținut în instanțele de judecată sentințe irevocabile, prin care s-a dispus anularea în parte a PUG-MB, în ceea ce privește încadrarea terenurilor lor ca fiind  în zona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat. Ei au primit și despăgubiri de 100 lei/zi, dar cel mai probabil că vor face apel, deoarece legea spune că despăgubirile trebuiesc acordate de la data la care Primăria și CGMB au depășit termenul de 30 de zile în care erau obligate să respecte hotărârile definitive ale instanțelor. Or, deciziile au devenit irevocabile din martie 2015, respectiv din ianuarie 2016, dar Primăria Capitalei și CGMB nu le-au pus în executare nici până azi!

Planul de Urbanism General al Capitalei (PUG) București a permis o grămadă de abuzuri și de aberații ale administrației locale din cauză că a fost întocmit, în mod nelegal și iresponsabil, fără nici un fel de verificări și măsurători. În prezent, pe rolul instanțelor se mai află și alte cereri ale bucureștenilor care cer amendarea primarului general Gabriela Firea, pentru aceleași cauze ca aceea de mai sus, toate produse din vina arhitectului șef Adrian Bold, cel care nu a promovat măsurile prin care să fie puse în practică hotărârile instanțelor. Aelași Adrian Bold era arhitect – șef al Capitalei și când s-a aprobat Planul de Urbanism General, actul care a permis abuzurile asupra cetățenilor Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here