Gabriel Pîrvu, consilier și viceprimar al Capitalei, va fi eliberat din funcție prin hotărâre a Consiliului General. Motivul: Incompatibilitatea

Gabriel Pîrvu.jpgConsilierul general Gabriel Pîrvu nu va scăpa de destituire. Consiliul General al Capitalei va lua act, joi 27 noiembrie, de decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), prin care i se solicită eliberarea din funcție a lui Gabriel Pîrvu.

Decizia de eliberare din funcție a lui Gabriel Pîrvu vine după ce ANI a transmis Primăriei Capitalei și Consiliului General mai mult adrese prin care cele două instituții erau informate de incompatibilitatea în care se găsește alesul local.

Adresa transmisă municipalității arată că „ …domnul Pîrvu Cosmin Gabriel s-a aflat în stare de incompatibilitate prin deținerea funcției de consilier general al Municipiului București, concomitent cu calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administrație al Societații Naționale a Sării S.A”.

În referatul care stă la baza demiterii lui Pîrvu, primarul general Sorin Oprescu și secretarul genaral al Primăriei Capitalei, Tudor Toma motivează: „Prin adresa Agenției Naționale de Integritate nr. 13481/17.09.2014, înregistrată la Cabinet Primar General cu nr. 3689/17.09.2014, la Cabinet Secretar General cu nr. 3890/6/18.09.2014 și la Direcția Asistență Tehnică și Juridică cu nr. 3002/18.09.2014, se solicită ducerea la îndeplinire a dispozițiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010, prin eliberarea din funcție a domnului Pîrvu Cosmin Gabriel”.

Decizia de eliberare din funcția de consilier general a lui Gabriel Pîrvu va fi luată în ședința de joi, 27 noiembrie. În urma acestei decizii Pîrvu își va pierde și calitatea de viceprimar general al Capitalei. De la numirea în funție, în această vară, Gabriel Pîrvu nu a primit atribuții administrative din partea lui Sorin Oprescu.

Tot în ședința de joi, Consiliul General va adopta o altă hotărâre, tot de eliberare din funcție, pentru un alt coleg, Tănase Ion Gabriel, aflat și el în incompatibilitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here