Gabriel Oprea a dat mâna cu Barack Obama? Traian Băsescu: “Vai de capul tău, amărâtule”

Un imens scandal a izbucnit după apariția în spațiul public a unei fotografii trucate din care reiese că fostul vicepremier Gabriel Oprea a dat mâna cu Barack Obama.

Gabriel Oprea a scris vineri pe Facebook că în octombrie 2015, într-o vizită oficială la Washington, a semnat, alături de şeful Departamentului de Justiţie, procurorul general al SUA, Acordul dintre România şi SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave. Printre pozele care au însoţit postarea se poate vedea şi una în care Gabriel Oprea a dat mâna cu Barack Obama.

În fotografia oficială de pe site-ul MAE apare preşedintele Traian Băsescu care îşi strânge mâna cu preşedintele SUA, Barack Obama. În fotografia postată de Gabriel Oprea, braţul drept al lui Traian Băsescu a fost decupat. Ulterior, Oprea a declarat pentru PressOne că fotografia a fost făcută în cadul unei vizite oficiale la Casa Albă, unde l-a însoţit pe preşedintele Traian Băsescu, şi că el a primit-o, insistând că se poate verifica faptul că a fost prezent la acea întâlnire şi că a dat mâna cu Barack Obama.

Fostul primar general Traian Băsescu a afirmat vineri, după apariția fotografiei, că Gabriel Oprea a ajuns tare rău dacă falsifică fotografii. Băsescu spune că a înţeles că fotografia trucată este semnalul relansării lui Gabriel Oprea în politică, dar pare că falsul “a fost şi semnul sub care şi-a construit toată viaţa marele profesor îndrumător de doctorate”.

“Vai de capul tău, amărâtule. Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea chiar a ajuns tare rău şi jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barak Obama. Înţeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost şi semnul sub care şi-a construit toată viaţa marele profesor îndrumător de doctorate. Altfel, eu îi doresc sănătate. Vai de capul tău, amărâtule!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

*