Fuziunea ELCEN – RADET, blocată din cauză de Vanghelie

Vanghelie
Câți consilieri poate „muta” Vanghelie?

Guvernul a amânat fuziunea ELCEN cu RADET, care ar fi șters datoriile istorice și ar fi scos din faliment Regia care furnizează apă caldă și căldură în București.

Vanghelie
Soarta RADET, jucată la ruleta PSD. Regia se va transforma în societate comercială

Pretextul oficial al amânării de către Guvern a fuziunii celor două instituţii a fost acela al neclarităților în ceea ce privește ştergerea datoriilor şi gestionarea celor două instituţii. Adevăratul motiv este că PSD nu dorește ca ELCEN să intre astfel în subordinea Consiliului General al Municipiului București despre a cărui majoritate se știe că ar fi controlată de Marian Vanghelie, exclus recent din partid, alături de Mircea Geoană.

În timp ce bucureştenii au probleme cu furnizarea apei calde şi a căldurii, Guvernul Ponta întârzie fuziunea ELCEN-RADET și trecerea noii instituții în subordinea CGMB, în baza, se spune, a unui aviz negativ primit de la ministerul condus de Liviu Dragnea. Concret, Ministerul Dezvoltării ar mai avea nevoie de noi lămuriri din partea Consiliului General şi Primăriei Capitalei.

PSD se teme de primarul sectorului 5

Reprezentanții Primăriei susțin însă că depun toate eforturile. „Ne tot întâlnim de doi ani, de când s-a aprobat Memorandumul de fuziune RADET-ELCEN”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Vanghelie
Marian Vanghelie a ajuns sperietoarea PSD

Surse din PSD spun însă că nu se mai dorește, de fapt, trecerea instituţiei în subordinea CGMB, din cauză că majoritatea aleșilor generali este controlată de fostul lider PSD Marian Vanghelie, recent exclus din partid.  Unii lideri ai PSD se tem că Vanghelie ar putea avea o mare influență asupra strategiei de vânzare a energiei produsă de Electrocentrale București.

Unirea celor două instituţii ar duce la ştergerea datoriilor Regiei și la deblocarea conturilor RADET. Ea a fost promisă de mai bine de un an, atât de Guvern cât și de Primăria Capitalei. Ioana Stoica, liderul de sindicat al RADET, a anunţat că va cere desfinţarea instituțiilor care reglementează piața de distribuție a energiei, pentru ca bucureştenii să plătească mai puţin căldura şi apa caldă. Ea a făcut referire la Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) și Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here