Fostul primar general Traian Băsescu spune de ce a amânat PSD validarea lui Gabriel Vlase la SIE

moţiune de cenzură

Fostul primar general Traian Băsescu spune că PSD a amânat pentru săptămâna viitoare validarea în Parlament a deputatului Gabriel Vlase la conducerea SIE pentru că aşteaptă sentinţa, pe 21 iunie, în procesul lui Liviu Dragnea.

“Judecaţi voi! Desemnarea lui Gabriel Vlase în funcţia de director SIE, amânată pentru săptămâna viitoare în condiţiile în care Dragnea a fost de acord cu numirea, premergător desemnării lui Vlase de către Iohannis. De ce? Simplu … banii înainte ca la…”doamne”, adică întâi sentinţa în procesul lui Dragnea pe 21 iunie şi pe urmă omul sistemului în fruntea SIE. Asta pentru că triada revocare, suspendare, achitare să fie respectată”, a scris Băsescu luni seară pe Facebook.

El spune că, dacă sistemul vrea să îşi primească omul său în fruntea SIE, trebuie să-l scoată achitat pe Dragnea, iar după aceea Dragnea va uita de revocarea Laurei Codruţa Kovesi, dar şi de suspendarea lui Iohannis. “O fi bine, o fi rău, judecaţi voi. P.S -Vlase conduce şedinţa Camerei care acum trece CPP în pas alergător. Ca în orice clan mafiot, Vlase îşi primeşte porţia de umilinţă (nu cumva să fie degeaba).  Bună treabă, rea tocmeală”, a adăugat Băsescu.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat luni că social-democraţii nu au stabilit încă vreun calendar pentru votarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, ca urmare a propunerii înaintate săptămâna trecută de preşedintele Klaus Iohannis. Întrebat despre data la care Parlamentul s-ar putea pronunţa asupra nominalizării lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, Marian Neacşu a răspuns: “În momentul ăsta nu există un calendar. Atâta vreme cât nu am avut o şedinţă de coaliţie ca să stabilim un calendar şi preşedinţii (Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu – n.r.) nu s-au pus de acord, nu avem”.

El a mai spus că la întâlnirea de luni cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la care a participat şi Gabriel Vlase, nu ar fi fost discutat un calendar.

LĂSAȚI UN MESAJ

*