Aleșii Bucureștiului tremură după ce au votat un PUZ penal

cgmb
”De la bal la tribunal”

Zornăitul cătușelor care se apropie de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a declanșat un scandal uriaș între consilierii generali ai Capitalei. Toț cei care au votat marți, 154 decembrie, un plan de urbanism (PUZ)  mai mult decât dubios s-au întrunit, joi la prânz, într-o ședință o ședință ad-hoc în clădirea Primăriei.

CGMB
Ziua PUZ-urilor la CGMB ar putea să transforme „ospățul” în plimbări la DNA

Consilierii CGMB dau din colț în colț pe cine să scoată țap ispășitor pentru că i-au dat dreptul unui investitor să construiască în viitor blocuri cu 11 etaje, acolo unde Planul de Urbanism General (PUG) al Capitalei permitea, construirea de locuințe cu cel mult două etaje!

Vot al CGMB pentru blocuri de trei ori mai înalte

CGMB
Consilierii generali au aprobat P+11 în loc de P+2

„Ilegalitatea (infracțiunea, dacă asta vor constata procurorii) s-a produs, marți, 15 decembrie, în ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București! Cetățeanul.net a semnalat chiar de atunci faptul că urmează a se vota, într-o grabă cel puțin suspectă, 49 de PUZ-uri și de PUD-uri (planuri de urbanism zonale și de detaliu).

Între PUZ-urile votate „la foc automat”, într-un timp cu mult mai scurt decât le ia unora să numere banii primiți drept șpagă, s-a strecurat și „flagrantul delict”, ne-au spus surse chiar din CGMB! Sursele noastre fac referire la Planul de urbanism zonal de pe strada Prinosului 13-19, prin care s-a aprobat dreptul de a se construi imobile de trei ori mai înalte (12 nivele) decât permitea PUG-ul.

cgmb
”De la bal la tribunal”

Într-adevăr, votul iresponsabil, sau  poate interesat, pe care l-au dat „aleșii” din toate partidele a aprobat „investitorului” dreptul de a construi în sectorul 4 al Capitalei blocuri de P+11 etaje, acolo unde PUG-ul permitea, până marți, să se construiască locuințe individuale sau colective mici, de cel mult P+2 etaje! Scandalul care s-a stârnit joi și ședința secretă del Primărie  (în care nu a fost primit niciunul dintre consilierii care au lipsit de la ședința extraordinară de marți, dovedește că majoritatea aleșilor Capitalei votează cu ochii închiși, sau poate cu buzunarele îndesate, tot ceea ce li se bagă sub nas „la cerere” sau „la ordin”.

Reporterii Cetățeanul.net au fost prezenți la ședința de marți și au putut vedea „live” modul scandalos în care se votează în ședințele importante ale Capitalei. Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here