UPDATE Fiscul a pus poprire pe conturile RATB şi TVR. RATB nu recunoaşte valoarea debitului şi a contestat-o în instanţă

poprireANAF a anunțat marţi că a pus poprire pe conturile RATB și TVR, măsura fiind luată după inventarierea datoriilor la buget ale celor două mari companii de stat.

UPDATE RATB a contestat în instanţă suma solicitată de ANAF

RATB datorează bugetului de stat 272,43 milioane de lei, sumă formată din TVA calculată la subvențiile acordate pensionarilor, elevilor, studenților și altor categorii de beneficiari în perioada septembrie 2007 – martie 2013, a precizat RATB. „Regia Autonomă de Transport București a luat la cunoștință despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale RATB, precum și a sumelor care urmează a fi obținute din încasările zilnice. La data de 20.07.2015, RATB se înregistra cu datoria de 272.431.800 lei. Această sumă provine din Taxa pe Valoarea Adăugată calculată la subvențiile acordate beneficiarilor de gratuități și reduceri (pensionari, elevi, studenți etc.), în conformitate cu HCGMB nr. 139/2006, pentru perioada septembrie 2007 — martie 2013. În prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat în instanță de către RATB, aflându-se în faza de recurs”, au punctat oficialii RATB.

ANAF anunță că în perioada următoare va pune poprire pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor.

TVR a încheiat anul trecut cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condițiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei și cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții instituției pe 6 aprilie, într-o conferința de presă la care a participat și Stelian Tănase. În conferința de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Cu acelaşi prilej, reprezentanți ai TVR au anunțat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârșitul anului 2014, de 700 milioane de lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here