Ipocriți! Gabriela Firea a inaugurat o casă de bătrâni ilegală! Primarul Băluță a convins-o

Firea
Rușinos! Candidatul PSD Băluță a chemat-o pe Gabriela Firea la inaugurarea unei instituții fără nicio aprobare legală

Gabriela Firea s-a acoperit, fără să știe, de ridicol, din cauza sau la îndemnul lui Daniel Băluță, primarul interimar al sectorului 4, ne-au mărturisit surse din Primărie. Candidata PSD la Primăria Capitalei a inaugurat, miercuri, împreună cu Daniel Băluță, o casă de bătrâni „fantomă”!

Firea nu a știut, spun sursele, că așa-zisul cămin de bătrâni „Sfântul Nectarie” nu are nicio aprobare legală să găzduiască persoane vârstnice

Mascaradă Firea cu Băluță

Firea
Firea nu a aflat de minciună – fotografie de pe pagina ei de socializare

Băluță, împreună cu Firea, au inaugurat o casă, o clădire, care nu poate găzdui, legal, nicio persoană vârstnică, ne-au spus persoane apropiate primarului. „Inaugurarea căminului a fost o mascaradă, o înșelătorie! Mai trebuie să treacă luni de zile până când să poată funcționa, legal, în clădirea inaugurată, un cămin de bătrâni! Nu este nimic gata – nu are nicio autorizație, nicio organigramă și nicio aprobare legală pentru cămin de bătrâni”, ne-au spus surse apropiate candidatului PSD, Daniel Băluță.

Cămin de bătrâni fără autorizație sanitară, de mediu și de protecție la incendiu

Pentru a putea funcționa un cămin pentru persoane vârstnice, trebuie ca, imediat după procesul verbale de recepție finală, să se obțină autorizații de la:Directia de Sănătate Publică (DSP), Directia Sanitar – Veterinară (DSV), Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU.

Așa-zisul căminul nu are nicio astfel de autorizație de la DSP, DSV sau de la ISU”, ne-au spus sursele.

Firea
Candidatul Băluță (stânga) taie panglica așezământului ilegal, alături de Mihai Peptan (drepta), consilierul general demascat de ANI ca incompatibil. În centru, directorul ADP, Marian Goleac, un „cameleon politic”, cum îi spun chiar oamenii lui Băluță

Dacă obținea autorizațiiilor de mai sus, Băluță trebuia să întocmească un proiect de hotărâre prin care Consiliul local să aprobe organigrama, ștatele de funcții și regulamentul de ordine interioară! Nu există nicio hotărâre de consiliu local care să aprobe modul de funcționare a căminului!

Nici după o astfel de hotărâre Băluță nu putea tăia panglica! Pentru a putea găzdui, legal, bătrânii, Băluță trebuia să acrediteze așezământul la Agenția de Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București. Această instituție se deplasează la locație si verifica standardele minime de calitate, dar abuia după ce primește toată documentația de mai sus!

În această situație, reiese că Daniel Băluță minte flagrant în postarea de pe pagina sa de facebook: „Căminul își așteaptă cu nerăbdare oaspeții, într-un cadru adecvat, menit să asigure confortul și siguranța necesare pentru ca seniorii să se poată bucura de o existență lipsită de griji”.

Plagiat după Potemkin

Vrând să rămână favoritul împărătesei Ecaterinei a II-a, prinţul rus Grigori Potemkin, şi-a slujit cu atâta inventivitate stăpâna, încât înșelătoriile sale au intrat în istorie. Cu ocazia unei vizite în Rusia a împăratului Iosif al II-lea şi a regelui Poloniei, la sfârşitul secolului XVIII, dorind să se laude cu investiţiile din teritoriile ucrainene abia cucerite, prinţul a pus să fie construite nişte uriaşe decoruri de teatru, închipuind case şi oraşe, au consemnat cronicarii.

De atunci, înșelătorii precum cele puse la cale de administrația Băluță poartă denumirea de Potemkiniadă – metodă de falsificare a realității prin înfrumusețare. Mai rămâne ca Daniel Băluță să o cheme pe Firea să inaugureze licee fără elevi și fără profesori, parcuri fără copaci și, de ce nu?, primării fără Băluță!

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Sunt asistenta sanitara in Germania si am gasit din intamplare articolul dvs.

    Am lucrat ca asistenta la 3-4 camine de batrani din Bucuresti si va pot spune ca pentru majoritatea lipsa autorizatiilor lipseste, mai ales pentru cele care sunt in jurul Bucurestiului, singurul loc unde stiu ca erau autorizatii este la Sfantul Irineu din Pantelimon, aici s-a obtinut finantare prin fonduri europene si stiu ca nu primeau banii daca nu aveau autorizatiile, nu le mai gasesc site-ul am gasit doar niste recomandari http://www.mamasisotie.ro/familie/de-ce-sa-iti-duci-batranii-la-un-camin-de-batrani

    Ce s-a mai intamplat cu caminul de batrani precizat mai sus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here