„Fără mască din luna mai”, propunerea medicului Radu Ciornei (USR)

masca de protecție, FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Deputatul USR Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, la „Interviurile Cetateanul.net”, ca ar putea fi o solutie buna ca măștile de protecție să nu mai fie folosite în locurile publice, în aer liber.

„Pentru o bună parte din populația lumii este deja pusă în practică. CDC din SUA recomandă purtarea măștilor de protecție doar în locurile publice în care nu se poate menține distanțarea fizică. Și în multe țări din Europa se întâmplă acest lucru. De când am făcut această afirmație am cercetat datele din țările care stau foarte bine și nu au portul obligatoriu al măștii – Finlanda, Danemarca, Serbia.

Mă bazez pe studiile științifice care spun că este o boală cu transmitere aerogenă. Țineți minte cât de speriați era să nu luăm de pe suprafețe acum un an de zile, câți litri de dezfinfectant am dat pe cumpărături de teamă să nu sară COVID-ul pe noi și uitați că nu se transmite de pe suprafețe”, a declarat doctorul Radu Ciornei, pentru Cetateanul.net.

Medicul mai adaugă că cei mai mulți se îmbolnăvesc în spații închise, iar în aer liber ar trebui să existe o densitate de oameni, fără măști, cum ar fi la o slujbă de Înviere sau pe un stadion de fotbal cu oameni unul lângă celălalt.

Mai multe detalii aflați în interviul pe care medicul Radu Ciornei l-a acordat pentru Cetateanul.net.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here