Cum și-a cumpărat familia lui Mircea Lucescu o vilă de la un offshore! Legături cu asociatul lui Dan Ioan Popescu

În anul 2005, Elena Lucescu (născută în 1944), soţia antrenorul de fotbal Mircea Lucescu, intra în posesia unui imobil de pe strada Belgrad. Asociatul cu care împărțea clădirea era Virgil Radu Ion Dumitrescu, un apropiat al familiei lui Dan Ioan Popescu, ministrul Industriilor din perioada 2000-2004. Vila a fost cumpărată de soția lui Mircea Lucescu și Dumitrescu de la firma de tip căsuță poştală din Marea Britanie. Offshore-ul cumpărase clădirea cu doar 11 zile înainte de a-l ceda familiei lui Mircea Lucescu. Prețul estimat al proprietății era de jumătate de milion de euro la acel moment.
Lucescu
Strada Belgrad face parte dintre zonele rezidențiale de lux ale Bucureștiului

Achiziționarea vilei s-a făcut prin preluarea firmei care deținea clădirea de pe strada Belgrad, Mai exact, Elena Lucescu și asociatul său, Virgil Radu Ion Dumitrescu, au devenit acționari majoritari, în urmă cu 11 ani, la firma Belgrad 5 Management.

Până în februarie 2005, societatea respectivă era deținută de srl-ul SIIF Rom al francezului Michel Marc Alain Vignon, cel care este implicat ca acţionar şi la Hotelul „Caro” din Bucureşti. Firma francezului a înstrăinat acţiunile de la Belgrad 5 Management în 2005, pe 7 februarie, către o companie cu acționariat ascuns. Langtree Limited din Marea Britanie este firma de tip căsuța poștală care a luat srl-ul care deţinea vila din strada Belgrad care apoi, după câteva zile, a ajuns în ograda familiei Lucescu pe 18 februarie, acelaşi an.
La rândul său, Langtree Limited este și ea controlată de încă doua offshore-uri din Regat, este vorba de Lagan Homes Limited şi Beshouse Residential Properties Ltd, semn ca s-a dorit ascunderea temeinică a adevăraților acționari.

 Achiziţia familiei Lucescu

lucescu
Elena și Mircea Lucescu, o familie respectată de milioane de români

Conform actului aditional nr. 389 din 18.02.2005 al societăţii SIIF, imobilul situat în Bucuresti, strada Belgrad nr. 5-5A, Sectorul 1, compus din teren în suprafaţă de de 886 mp şi următoarele corpuri de construcţie: corp A – în suprafață de 309,10 mp, corp B – în suprafaţă de 41,24 mp şi corp C – în suprafaţă de 46,42 mp, va trece în proprietatea comună a asociaţilor Elena Lucescu (care va deţine 90,00020 % din dreptul de proprietate asupra imobilului) şi Virgil Radu Ion Dumitrescu (9,99980 %). Prețul proprietăți era estimat estimat puțin peste 500.000 de euro.

 Asociatul, din anturajul lui Dan Ioan Popescu

 
Lucescu
Dan Ioan Popescu

Virgil Radu Ion Dumitrescu, partenerul Elenei Lucescu în aceasta afacere, mai deține societățile Anteu Invest și Delavrancea Imobiliare.

El este un cunoscut al fostului ministru al Industriei, Dan Ioan Popescu, cel al cărui nume este scris pe vitrina celui mai luxos magazin din Beverly Hills, House of Bijan. Alături de Popescu mai este menţionat şi numele afaceristului Nicolae Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru. Această onoare este dată de magazin clienţilor celebri sau celor care cheltuie mult.
Legătura dintre Dumitrescu şi familia lui Dan Ioan Popescu e dovedită prin faptul că firma primului (Anteu Invest) a ridicat blocul de apartamente din strada Uruguay în care, asa cum prezenta presa în urma cu un deceniu, familia lui Dan Ioan Popescu deținea majoritatea apartamentelor.
Mai mult, Dumitrescu și Elena Popescu, soția fostului ministru şi parlamentar PSD şi PC, dețin împreună o proprietate, cea de pe strada Barbu Delavrancea nr. 63.
barbu delavrancea 63

Offhore-ul, vecin cu Dumitrescu

Terenul de pe strada Belgrad cumpărat iniţial de compania britanica Langtree şi apoi de Elena Lucescu duce tot spre Virgil Radu Ion Dumitrescu. Acesta a deținut o suprafţă mai întinsă la numărul unde se afla și vila lui Lucescu. Astfel, în 2006, acesta obține un Plan Urbanistic Zonal pentru o construcție de patru etaje, imobil car s-a ridicat lângă proprietatea familiei Lucescu.
puz belgrad 5
Proprietarii clădirii
  • Langtree Limited a cumpărat 99,99965 % din capitalul social al S.I.I.F Rom, conform contractului de vânzare-cumpărare a din 7.02.2005, srl care deţinea clădirea.
  • S.I.I.F. srl a dobândit acest imobil prin cumpărare de laRenata Maria Davidescu  și Nicola Fernanda Enescu, conform contractului de vânzare-cumărare autentificat cu nr. 1360/3.06.1998.
  •  Renata Maria Dacidescu și Nicola Fernanda Enescu au dobândit imobilul în baza sentinţei civile nr. 11736/17.11.1993 – dosar nr. 10699/1993, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, sentinţă rămasă definitivă prin respingerea recursului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here