EXCLUSIV. Scandal în PSD: consilierii racolați de Vanghelie, excluși pentru că puneau la cale dezertarea în masă

Vanghelie
Câți consilieri poate „muta” Vanghelie?
Bogdan Georgescu
Bogdan Georgescu

Într-o ședință fulger, organizată  la PSD, mai mulţi lideri social-democraţi din Consiliul General al Capitalei au fost excluși, pe motiv că fac jocurile edilului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Din cadrul organizației PSD Sector 5, unde președinte este Cristian Rizea, au fost excluse cu unanimitate de voturi 11 persoane, dintre care trei consilieri generali și opt consilieri locali.

Bogdan Georgescu a precizat pentru Cetățeanul.net că va rămâne în Consiliul General, la fel ca și colegii lui cărora li s-a retras sprijinul politic. Potrivit surselor noastre, excluderea ar fi fost propusă și votată după ce cei 11 consilieri s-ar fi întâlnit cu Marian Vanghelie și ar fi discutat „dislocarea” PSD. Consilierul Doru Giugula era avocatul omului de afaceri Marian Dumitru, locotenentul lui Vanghelie.

 Biroul Permanent al organizației PSD Sector 5 – București a decis cu unanimitate de voturi excluderea din partid a următoarelor persoane:
1. Bogdan Georgescu, consilier general mun. București
2. Dragoș Florescu, consilier general mun. București
3. Mihai Doru Giugula, consilier general mun. București
4. Georgeta Matei, consilier local Sector 5
5. Emil Agheorghesei, consilier local Sector 5
6. Dincă Mihalache, consilier local Sector 5
7. Vili Mihaela Constantin, consilier local Sector 5
8. Roberto Gabriel Vișan, consilier local Sector 5
9. Stefan Bârlescu, consilier local Sector 5
10. Alexandru Păduraru, consilier local Sector 5
11. Mita Goganău, consilier local Sector 5.

Giugula
Doru Mihai Giugula

Joi au avut loc perchezitii făcute de DNA acasa la Marian Vanghelie, dar și la Primăria sectorului 5, condusă de acesta.

Primarul Marian Vanghelie este suspectat că, începând din 2007, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină contracte cu Primăria în valoare de două miliarde de lei, primind în schimb un comision de 20%.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, edilul percepea un „comision” de aproximativ 20% din valoarea acestora, care era plătit de omul de afaceri prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv Daniel-Nicolae Dinuţ şi Mircea-Sorin Niculae, văr al lui Vanghelie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here