Elena Udrea și Alina Bica vor sta două luni în arest preventiv în Costa Rica

dosarul Alinei Bica Elena Udrea a fost eliberată din închisoare se suspendă pedeapsa pentru Alina Bica Elena Udrea rămâne în arest preventiv

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România, anunţă Gustavo Chinchilla, şeful Biroului local al Interpol.

Gustavo Chinchilla a precizat că Elena Udrea a fost reţinută în zona Sabana Oeste din oraşul San Jose, în baza unui mandat de arestare pentru fapte de corupţie şi abuz în serviciu, așa cum a anunțat Mediafax. La rândul său, Alina Bica a fost arestată pentru infracţiuni asociate corupţiei.

Biroul pentru consultanţă tehnică şi Relaţii internaţionale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a iniţiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea şi Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat, conform site-urilor de ştiri CRhoy.com şi AmeliaRueda.com.

Elena Udrea, arestată două luni în Costa Rica

„În cursul zilei de ieri, agenţi ai Interpol Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcţiei de Informaţii şi Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a două persoane de naţionalitate română care se află în ţara noastră, în baza unui mandat internaţional de arestare emis de autorităţile din România prin intermediul Interpol Bucureşti”, a declarat joi după-amiază Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica.

„Ambele persoane sunt în custodia Biroului pentru Investigaţii Judiciare şi în acest moment se află în detenţie preventivă pentru două luni (…), timp în care va fi efectuată procedura de extrădare (…)”, a precizat oficialul citat.

Întrebat cât va dura procedura de analizare a cererii de extrădare, Gustavo Chinchilla a precizat: „În mod obişnuit, de la arestarea preventivă, Guvernul care solicită extrădarea are la dispoziţie două luni pentru a finaliza tot ce este necesar”. Persoanele care fac obiectul cererii de extrădare pot contesta decizia prin recurs în justiţie.Gustavo Chinchilla a confirmat că există o cerere de acordare a azilului în Costa Rica, subliniind că se aşteaptă soluţionarea acestei solicitări pentru a se stabili dacă va avea loc extrădarea.

Şeful Interpol Costa Rica a precizat că argumentele de tip familial „nu reprezintă obstacole” pentru o extrădare.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here