Documente. Florin Tunaru, noul „vice” în Curtea de Conturi, ducea la „Centru” banii de la PSD Teleorman

Tunaru
Florin Tunaru a fost desemnat vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României

Florin Tunaru, omul pe care majoritatea parlamentară PSD-ALDE l-a impus la conducerea Curții de Conturi (pe funcţia de vicepreşedinte al Autorității de Audit), a fost cercetat de Poliție într-o anchetă privind finanțarea dubioasă a alianţei PSD – PC în 2008. Ancheta a fost îngropată, în cele din urmă, dar declarațiile olografe date atunci de oameni de afaceri din județ arată că Tunaru ar fi fost cărăuș la București, al banilor pentru campania electorală din 2008.

Florin Tunaru a lucrat, în trecut, atât  la Consiliul Judeţean cât şi la ANAF Teleorman unde a fost director general adjunct. În 2012, el a fost împins pe funcția de vicepreședinte al ANAF, instituție în care a ocupat mai multe funcții de conducere, până la numirea sa, de către Parlament, în funcția de vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi.

Ancheta IPJ Teleorman

Una dintre declarațiile relevante date în 2010 atunci este cea a afaceristului Dan Pena, unul dintre acţionarii Modul Proiect şi al altor firme cu greutate din judeţ. El a declarat atunci că a sponsorizat PSD la solicitarea lui Florin Tunaru (actualul „vice” de la Curtea de Conturi) care l-a îndemnat să sponsorizeze şi chiar să găsească alţi sponsori pentru partid. „L-am mandatat pe d-nul Teacă Dacian (avocat în Teleorman – n.r.) să sponsorizeze, în numele meu, PSD, cu suma de 170.000 de RON. Această sumă a fost dusă de mine la PSD la domnul Florin Tunaru. Banii nu au fost număraţi şi nu ni s-a dat nicio hârtie. Am făcut contractul de mandat (cu avocatul Dacian Teacă, întrucât nu vroiam să apar ca şi persoană fizică, după ce apărusem deja, fiind implicat cu SC Modul Proiect SA (firma a sponsorizat PSD, la rândul ei, cu 500.000 de lei)”.

Tunaru „nu ştia” că transporta și bani în plicurile sigilate pe care le aducea la Bucureşti

Declaraţia dată la Poliţie, în noiembrie 2010, de Florin Tunaru, fiul lui Ion şi Migdala, arată promiscuitatea finanţării electorale a PSD în judeţul Teleorman. Iată ce a declarat la Poliție actualul „vice” din Curtea de Conturi: „Cu ocazia unor deplasări efectuate la Bucureşti, în mai multe rânduri, am procedat la transportarea unor documente, situaţii, dosare şi chiar colete de la organizaţia judeţeană de partid a PSD către sediul central din Bucureşti, precum şi invers, respectiv de la Bucureşti la Alexandria. În unele cazuri, aveam la cunoştinţă despre conţinutul materialelor pe care le transportam şi despre destinatar, iar în alte cazuri nu, acestea fiind în plicuri sau pachete sigilate. Având în vedere perioada de timp scursă din 2008 şi până în prezent (noiembrie 2010 – n.r.), nu pot afirma cu certitudine, dar pot face afirmaţia că este posibil ca, în acea perioadă, domnul Pena Dan să se fi prezentat la sediul organizaţiei judeţene a PSD şi să fi lăsat un plic sau un pachet sigilat despre conţinutul căruia să nu am cunoştinţă, pe care să îl fi transportat la sediul central din Bucureşti al PSD (…) în legătură cu afirmaţia făcută de dânsul că a lăsat banii şi contractele la mine pe birou, declar că acest lucru este posibil, numai în condiţiile arătate mai sus, făcându-mi menţiunea mie, sau altei persoane din birou, că trebuie dus la sediul din Bucureşti, neaducându-mi aminte acest lucru”.

Citiți, mai jos, declarația dată de Tunaru

Tunaru Tunaru pag 2 Tunaru pag 3

LĂSAȚI UN MESAJ

*