Doctor Bode mă incită la ură, încălcând Codul Penal

Roland Cătălin Pena

Nu știu pe unde o să scot cămașa cu ultima modificare a Codului penal. Dar, dacă stau să mă gândesc, nu doar eu am o problemă, ci și renumitul doctor Bode.

Bunăoară, când îl văd pe doctor Bode la televizor mă apucă, tam-nisam, ura împotriva plagiatorilor, în general, și a impostorilor din politică, în particular. Se cheamă că doctor Bode, prin simpla sa apariție, mă incită la ură? Eu zic, că da!

Citește și Vânarea copiilor care merg la școală este noua pasiune a Guvernului României

Conform ultimei modificări a articolului 369 din Legea 286/2009 privind Codul penal, adoptată miercuri de Parlamentul României la inițiativa guvernului din care face parte partidul al cărui secretar general este însuși doctor Bode, „incitarea publicului” la ură pe bază, printre altele, de opinie și apartenență politică se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Criteriul „opiniei şi apartenenţei politice” a fost introdus de guvern, până acum neexistând. Ce-și face omul cu mâna lui, doctore Bode…

Însă, după ce am stabilit că doctor Bode e pasibil de închisoare pentru că mă incită la ură pe baza apartenenței politice, să vedem, totuși, pe unde scot eu cămașa cu articolul 369.

Păi, după cum arată treaba, ca jurnalist și gură slobodă, ar cam trebui să nu mai scot o vorbă proastă despre politicieni, altef nu știu pe unde o să-mi scot cămașa cu Codul penal…

Dacă mă mănâncă limba să zic că PNL e azi o mizerie de partid în comparație cu Partidul Național Liberal al Brătienilor, sau că rădăcina răului care a pus stăpânire pe România este constituită din politicieni ca doctor Bode comit infracțiunea de incitare la ură?

Sper că până la ora asta legea n-a fost publicată în Monitorul Oficial.

Altfel, după ce că mă mănâncă limba, o să mă mănânce și spinarea…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.