Dan Șova a îngropat și Aeroportul Otopeni! Un nou dosar penal pentru prietenul lui Ponta?

Șova
Acțiunile iresponsabile ale ministrului Dan Șova aruncă în haos Compania Aeroporturi București

Membrii Consiliului de Administrație ai Companiei Naționale Aeroporturi București, demiși în 2014 de ministrul Dan Șova, au câștigat definitiv în instanță procesul împotriva companiei, potrivit unei decizii a Curții de Apel București. Liviu Radu (foto) revine la conducerea Companiei „Aeroporturi București”, dar atât aceasta, cât și Ministerul Transporturilor, au de rezolvat acum probleme, aparent insurmontabile.

Șova
Liviu Radu revine la conducerea companiei Aeroporturi București

Membrii CA Aeroporturi București (Liviu Radu, Radu Merica, Marius Bodea, Adrian Cighi, Călin Bogdan Găurean) au fost demiși, în 2014, de ministrul Transporturilor în urma unei ședințe la care Dan Șova a sosit intempestiv, alături de reprezentanți ai Poliției Feroviare. Deși avocat de profesie, Dan Șova a încălcat grosolan prevederi elementare ale legislației!

Șova, suspect de abuz în serviciu

Șova
Dan Șova ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu după ce a condus, ilegal, ședința AGA de la Otopeni

Una dintre acestea – Șova a ignorat că la adunarea generală nu au fost prezenți toți acționarii (Fondul Proprietatea a fost absent) a fost principalul motiv pentru care hotărârile adoptate în ședuința din 2014 au fost anulate. Cea de-a doua este încă și mai gravă și poate atrage răspunderea penală a lui Dan Șova pentru abuz în serviciu, deoarece ministrul de atunci a condus el însuși ședința AGA. El a încălcat astfel prevederile exprese ale Legii 161/2003: „Funcția de membru al guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de președinte sau e secretar al adunărilor generale ale acționarilor …” (art. 84, lit. d). Consecințele ilegalității comise de Șova sunt teribile!

Prejudicii nerecuperabile?

După ce Liviu Radu și echipa sa au câșttigat procesul,  Compania, dar și Ministerul Transporturilor, au niște probleme complicate și cu bătaie lungă. Se pune problema dacă și mai ales câte dintre actele întocmite și semnate de la suspendarea, în 2014, a vechii conduceri mai sunt legale. Se poate ajunge chiar la situația extremă ca toate actele semnate de atunci să fie considerate ilegale?

Șova
Mai pot fi recuperate prejudiciile descoperite de Corpul de control?

Apoi, pe rolul diferitelor instanțe au rămas procese care nu se mai pot desfășura firesc. Astfel, rămâne problema prejudiciilor imputate echipei conduse de Liviu Radu chiar de către Compania Aeroporturi București – peste 788.000 lei, care nu au fost recuperate. Liviu Radu șio echipa sa au câștigat procesul, pe baza excepțiilor ridicate, întemeiate tot pe greșeli grave ale oficialilor. Nu a avut loc însă o judecată pe fond!

Plângerea penală făcută de Șova împotriva lor, care vizează prejudicii, constatate de echipa de control a Ministerului Transporturilor, care sunt imputate fostei conduceri, se află în curs de soluționare, dar dosarul poate fi, de acum, „boicotat”, de actuala conducere care va face firesc, tot ceea ce este posibil, pentru ca dosarul să nu fie finalizat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here