VIDEO Cutremur puternic, cu magnitudinea 5,8, resimțit și la București. Un oraș a rămas fără energie electrică

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a resimțit și la București, iar un oraș a rămas fără energie electrică.

Cutremurul a avut loc în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis iniţial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere judeţul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, iar zona de producere în judeţul Buzău. Cutremurul s-a produs la ora 03,38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimţit puternic în Capitală.

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din 2018 avusese loc pe 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

Puternicul cutremur a oprit electricitatea la Întorsura Buzăului

Alimentarea cu energie electrică a oraşului Întorsura Buzăului a fost întreruptă pentru scurt timp, în urma acestui cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter produs duminică dimineaţă în zona seismică Vrancea.

“La Întorsura Buzăului a fost oprit curentul pentru puţin timp. Cei de la Electrica ne-au informat ca a fost o mică problemă, dar s-a remediat în cel mai scurt timp (…) Nu avem pagube materiale anunţate şi nici apeluri pe 112. Subunităţile noastre au aplicat procedura în caz de cutremur şi au plecat pe teren în recunoaştere pe teren”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, Marius Tolvaj.

Ambulanţa: În prima jumătate de oră după cutremur, 15 apeluri pentru atacuri de panică sau lipotimii

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov transmite că în prima jumătate de oră după producerea seismului de 5,8 pe scara Richter în judeţul Buzău, au fost înregistrate 15 apeluri la 112 pentru atacuri de panică sau lipotimii.

“În prima jumătate de oră, în jur de 15 solicitări pentru lipotimii sau atac de panică. Cazurile sunt în desfăşurare, au plecat echipe de intervenţie imediat când s-au primit solicitările. Din fericire, la acel moment, nu erau cazuri în aşteptare astfel că solicitările acestea au primit imediat o resursă”, a declarat pentru Mediafax Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

ISU Bucureşti-Ilfov: Nu sunt înregistrate pagube

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti -Ilfov transmite, duminică dimineaţă, că în urma cutremurului cu magnitudine de 5,8 pe scara Richter produs în zona seismică Vrancea, nu au fost înregistrate până acum pagube.

Conform procedurii, autospecialele de pompieri din fiecare subunitate ISU B-IF fac recunoaştere în teren. Nu sunt înregistrate pagube până în acest moment, arată ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ