„Culoarul morții” la Clinceni! Al doilea caz #Colectiv, la Ministerul Transporturilor! Ce vinde firma lui Gigi Boeru

Clinceni
Dovada ilegalității de la aerodromul Clinceni

O firmă privată controlată de familia lui Gigi Boeru organizează, de ani buni, activități de zbor și de parașutism, ilegale, la Aerodromul Clinceni. Cetățeanul.net a descoperit că TNT Brothers, organizația din al cărei avion a sărit spre moarte handbalista Andreea Nica, nu are niciun fel de autorizări legale a statului român. Nu a fost niciodată controlată de cei puși prin lege să vegheze la respectarea Codului Aerian, mai precis inspectorii Autorității Aeronautice Civile sau ai Aeroclubului României. Mai grav, am aflat că nici Aerodromul Clinceni nu este autorizat sau înregistrat!

Clinceni
Aerodromul Clinceni nu este nici autorizat , nici înregistrat

Vă vine să credeți? Vedeți dovezile în continuare…

Lanț de ilegalități

Credeați că situația de la „Colectiv” este singura în care instituțiile statului sunt neglijente, la modul criminal, în respectarea prevederilor legale? Nu, cum nu credeam nici noi! Dar să regăsim aceleași neglijențe, criminale, în domeniul aviației, era parcă prea greu de crezut!

Cazul Andreei ,handbalista moartă la  Clinceni, în cumplitul accident de parașutism nu este doar o combinație de ghinion și neglijență ci și consecința desfășurării unor activități neautorizate și necontrolate de autoritățile române.

Un lanț incredibil de ilegalități și de „închis ochii” la desfășurarea activităților în afara legii, aceasta este activitatea de aviație care se desfășoară la Clinceni!

În văzul lumii și al tuturor telespectatorilor invitați să privească, la ore de maximă audiență, ce senzații tari a mai trăit o vedetă care a sărit cu parașuta și cum oricine poate face același lucru în condiții de „maximă siguranță”, se desfășoară o activitate aeriană neautorizată, deci nelegală, și mai ales necontrolată de autoritățile statului!

Activitatea de parașutism contra-cost se desfășoară, de către firma TNT Brothers, pe aerodromul Clinceni. Aici se mai desfășoară, de către Aeroclubul României, alte activități de aviație civilă, precum planorism și zboruri motorizate.

Aerodromul Clinceni nu este nici autorizat, nici înregistrat

clinceni AACR aeroclub aerodromAstfel de activități se desfășoară în România numai cu respectarea Codului aerian civil și a legislației privin securitatea aviației civile. Autoritatea Aeronautică Civilă (AACR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, este organismul însărcinat, prin lege să exercite activitatea de control şi de reglementare în domeniul aviaţiei civile, inclusiv asupra aertodromului Clinceni.

Ei bine, Cetățeanul.net se află în posesia unui document incredibil, în care scrie, negru pe alb, „Aerodromul Clinceni nu figurează în evidența RA AACR ca aerodrom autorizat/înregistrat. În consecință, cum nu este autorizat sau înregistrat, NIMENI nu desfășoară, legal, vreo activitate de supraveghere, control sau reglementare a activității”.

Cine controlează atunci respectarea legii de către TNT Brothers, firma cu care a sărit, spre moarte, handbalista Andreea Nica? Firma privată care efectuează la aerodromul Clinceni, activități (în scop comercial) de zbor și de parașutism (inclusiv de la 4000 metri înălțime)?

TNT Brothers, firma lui Boeru, nu a fost controlată niciodată

Răspunsul  este halucinant! „Datorită faptului că organizația TNT Brothers nu deține niciun fel de aviz/autorizare emis de către RA AACR în conformitate cu domeniul său de activitate și cu prevederile Codului Aerian al României, obiectul unei verificări nu există”, scrie Armand Petrescu, directorul general al AACR. Orbul găinilor? Probabil că da, la câte vedete au chiuit entuziasmate sau la câte lacrimi au curs, în direct pe TV și în paginile ziarelor, după săriturile de la Clinceni!

Cine supraveghează atunci modul de desfășurare a activității de parașutism private în România? „Aeroclubul României”, ne-au răspuns surse din AACR. Aeroclubul României A negat însă, în documente oficiale, că are vreo responsabilitate. „Aeroclubul României nu are atribuții de supraveghere a modului de desfășurare a activității de parașutism în România”, spune directorul general George Rotaru într-un răspuns adresat familiei handbalistei.

Aeroclubul minte

ClinceniCetățeanul.net a descoperit însă că afirmația directorului este o minciună! În luna octombrie 2006, Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat Aeroclubul României, să desfășoare, în numele AACR, „activitățile specifice autorității de supervizare în domeniul aeronavelor ușoare  (…) și al parașutelor”. Astfel, minciuna sau „uitarea” Aeroclubului poate căpăta accente penale, dacă se va dovedi că accidentul handbalistei este, precum în cazul „Colectiv”, consecința unui lanț de neglijențe și abuzuri ale autorităților – ISU și autoritățile locale (la „Colectiv), Ministerul Transporturilor, AACR și Aeroclubul României aici.

După ce ne-am lămurit că nimeni nu a controlat vreodată dacă activitatea de parașutism a organizației familiei Boeru se desfășoară în conformitate cu Codul Aerian (la fel, repetăm, ca în cazul „Colectiv”) i-am întrebat, oficial, pe cei de la TNT Brothers dacă au autorizațiile cerute prin lege. Răspunsul a fost mai mult decât elocvent: „centrul de paraşutism TNT Brothers este afiliat U.S. Parachute Association, cea mai cunoscută organizaţie din domeniul paraşutismului la nivel internațional, și este aliniat regulilor de bună funcţionare din România”.. Am insistat cu întrebarea dacă TNT deține autorizațiile și avizele conforme prevăzute de legea română, dar răspunsul arămas același. Altfel spus, pentru TNT brothers, afilierea la un ONG american ține loc de autorizațiile legale din România! Dacă noi am putea „înghiți” un astfel de argument, chiar dacă cu un strop de lămâie, cum pot închide ochii autoritățile din ministerul transporturilor? Poate află DNA!

Pe 18 martie 2016, Cetățeanul.net a dezvăluit că TNT Brothers a pus la dispoziția procurorilor o declarație completată și semnată de handbalista Andreea Nica, chiar înainte să moară în accidentul de parașutism de la Clinceni! Logodnicul fetei ne-a declarat, așa cum le-a spus și procurorilor că declarația e falsă, nu a fost scrisă și semnată de Andreea Nica! Urmează expertiza grafologică!

Citește și „Cutremurător! Declarații măsluite, atribuite handbalistei care a murit în accidentul de parașutism de la Clinceni. Procurorii extind ancheta

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

 1. Este f clar ca voi nu intelegeti un fenomen inradacinat de vreo 20 de ani : MINISTERUL TRANSPORTURILOR, O PUSCULITA PERMANENTA SI PE TOATE PALIERELE (CFR, TAROM, CANDR ETC) PT TOATE GUVERNELE, ESTE STAT IN STAT.

 2. Lasam un mesaj, nu mai stiu exact unde , dupa un articol elogios legat de fratii brother si taticul lor domnul capitan Boeru, fost ofiter de stat major de parasutisti la defuncta UM1849 Titu.
  Si sincer singura problema, pe care o am a fost ca domnul Boeru ca si restul cadrelor militare furau efectiv mancarea soldatilor.
  Am stat 1 an si 4 luni in armata la Boteni, si carnea, am vazut-o in mancare de 3-4 ori de sarbatori, si atunci mai mult grasime, sorici si ceva urme de carne.
  Asta in conditiile in care , eram parasutisti, personal navigant cu norma de hrana speciala.
  Cu ferma de porci in dotare.
  Plecau ofiterii si subofiterii in fiecare zi cu traistutele pline sa isi hraneasca nevestele si progeniturile ca deh, comunism , viata grea.
  Noi puteam sa traim cu macaroane goale si fiertura de cartofi.
  Am trait cu impresia, pe durata armatei cam un an, ca asa e in armata, pana am ajuns la unitatea militara de parasutisti de la Buzau cu ocazia Spartakiadei in 1988.
  Si am vazut ca soldatii acolo mancau ca la restaurant.
  Prima impresie a fost pentru noi toti, ca am nimerit la popota cadrelor.

  Poate credeti ca deoarece s-a intamplat de mult sunt 25 de ani trecuti, uit.
  Nu uit si nu iert.
  Domnul capitan Boeru,ofiter de stat major mi-a furat mancarea din farfurie ca sa isi hraneasca sotioara si Boerici aia mici, si nu il iert.
  Si daca domnii intra in puscarie, pentru ca au incalcat legea acum, asta pe care noi astia fraierii o respectam, le urez la cati mai multi ani , si sedere frumoasa.
  Pentru ca am o vorba, dumnezeu e mare , sus si vede!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here