Cine sunt colegii lui Garcea din echipa de consilieri personali ai primarului Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea

Mugur Mihăiescu, actorul care l-a întruchipat pe polițiștul Garcea în scenetele tv comice, are șapte colegi în echipa de consilieri personali pe care i-a ales Gabriela Firea, actualul primar al Primăriei Generale a Municipiului București.

„Garcea și alți șapte” ar putea fi numele echipajului de sfătuitori personali pe care și i-a ales Gabriela Firea, primarul Capitalei, după ce aceasta a fost aleasă să administreze Bucureștiul. Reamintim că Mugur Mihăiescu, actorul care a jucat rolul polițiștului Garcea în scenete tv, a fost numit la începutul săptămânii în funcția de consiler personal pentru problemele legate de Centrul Istoric al Capitalei. Firea l-a numit pe Garcea în urma consultării cu membrii Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric al Bucureştiului (ACCIB), consilier personal, pe vicepreşedintele ACCIB, Mugur Mihăescu.

Conform grilei de salarizare a personalului din administrația publică, posturile de consilieri ai primarului sunt remunerate cu sume de sub 4.000 de lei pe lună, așa că Mugur Mihăescu ar putea câștiga în jur de 3.500-3.600  de lei lună de lună.

Restul de șapte consilieri

De aceleași câștiguri salariale se bucură și restul de șapte consilieri personali ai Gabrielei Firea. Primarul general al Capitalei, a numit alți șapte consilierii personali de care beneficiaza potrivit legii, potrivit informațiilor comunicate la o solicitare trimisă de HotNews.

: Speranta Cliseru – pana de curand administrator public al orasului Voluntari, mana dreapta a primarului Florentin Pandele, Constantin Mitache – city manager la Primaria sectorului 3 in perioada 2012-2015, Ligia Enache – jurnalist, Vasile Gherasim – fost primar al sectorului 1 si deputat, Chirita Sorin – specialist pe fonduri europene, Anca Comanici – fost consilier general si Victor Ailenei.

  • Speranța Clișeru – consilier administratie publica locală

Speranța Clișeru a fost până în 2016 administratorul public al orașului Voluntari, mâna dreaptă a primarului Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Speranta Cliseru
Speranta Cliseru
  • Constantin Mitache – consilier coordonare relația cu sectoarele Capitalei

Acesta a fost city manager al Sectorului 3 din 2012 până in 2015, fiind omul de încredere al primarului Robert Negoiță.

Constantin Mitache și Robert Negoiță
Constantin Mitache și Robert Negoiță
  • Ligia Enache – consilier comunicare, sport

A lucrat in televizune ca reporter, redactor, producator, aceasta fiind si producatorul Gabrielei Firea la emisiunea „Stirea zilei”. Potrivit informatiilor de pe pagina de Facebook, aceasta a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a lucrat de-a lungul timpului la: Antena 1, Antena 3, Revista Saptamana financiara,  Realitatea TV, B1 TV, TVR (Televiziunea Romana).

Ligia Enache
Ligia Enache
  • Anca Comănici – consilier sănătate, asistență socială, relația cu cetățenii

Aceasta a fost consilier general in partea PSD, in perioada 2012-2016, iar acum este pe lista de consilieri de la Sectorul 1. Aceasta a fost si Sef serviciu la Spitalul „Sfanta Ana”.

  • Victor Ailenei – consilier situații de urgență
  • Vasilei Gherasim – consilier monitorizare obiective de investiții

Vasile Gherasim a fost primar al sectorului 1, deputat, dar si consilier personal al primarului interimar Stefanel Dan Marin pentru o scurtă perioadă.

Vasile Gherasim
Vasile Gherasim
  • Sorin Chirișă Sorin – consilier atragere de fonduri europene

Este licentiat in management, psihologie si drept. Absolvent de masterat in management. Între anii 2000 si 2016 a fost director general (Presedinte) al Institutului pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, director executiv al Centrului pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala si Coordonator al Polulului National de Crestere Constanta. Din 1 aprile 2016 – Coordonator Dezvoltare Urbana – Regiunea Sud-Est.

De ce era nevoie și de Garcea

„Centrul Istoric al Capitalei este, pe de o parte, un pol de maxim interes, turistic şi comercial, iar pe de altă parte se confruntă cu o serie de probleme specifice, deloc simple. Cei care îşi desfăşoară activitatea zi de zi în această zonă cunosc cel mai bine aceste probleme, aşa că le-am solicitat să-şi desemneze un reprezentant care să vină să lucreze alături de noi. Vreau să demonstrăm totala deschidere a Primăriei pentru rezolvarea acestor probleme şi cred că o persoană din afară ne poate ajuta să urnim lucruri care păreau înţepenite pe vecie”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Garcea

Potrivit municipalităţii, actorul va avea ca principală responsabilitate relaţia dintre municipalitate, prin toate instituţiile acesteia, cu Centrul Istoric al Bucureştiului, pe toate planurile: urbanistic, comercial, cultural, curăţenie sau ordine publică.

Mugur Mihăescu este un actor şi scenarist român, cunoscut pentru spectacolele susţinute cu trupa „Vacanţa Mare” şi pentru dublul rol din „Garcea şi oltenii”

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.