Revoltător. Nicușor Dan îi dă în judecată pe bucureșteni! Locatari târâți prin tribunale de „Salvați Bucureștiul”

Nicușor Dan
Fostă balerină și rămasă văduvă după decesul soțului, octogenara Ileana Constanța Damian a fost dată în judecată de „Salvați Bucureștiul”

Candidatul declarat la Primăria Generală, Nicușor Dan, a ajuns să cheme în judecată locuitorii Capitalei! Pentru prima dată în istorie un ONG, Asociația Salvați Bucureștiul”, a dat în judecată 70 de proprietari persoane fizice, proprietari de apartamente într-un bloc căruia Nicușor Dan vrea să-i anuleze autorizația de construire.

Singura „vină” a locatarilor de pe Maria Rosetti 38 este că și-au cumpărat apartamente într-un bloc ridicat și recepționat legal, acum mai bine de 5 ani. Acum trebui să cheltuie banii și pe avocați cheltuie bani pe avocați

„Nicușor Dan vrea să ne lase fără case”

Nicușor Dan
Lista proprietarilor de apartmante dați în judecată de ONG-urile controlate de Nicușor Dan continuă pe mai multe pagini

În sălile de judecată a Tribunalului București are loc un proces cu totul neobișnuit. ONG-ul a chemat în judecată toți locatarii unui bloc din București, pentru a anula autorizația de construire a clădirii în care locuiesc. Locatarii blocului încă nu s-au dezmeticit! Mulți dintre ei au crezut că este eroare sau chiar o farsă.

„Am aflat de la cineva din bloc că am fost dați cu toții în judecată. Am crezut că nu văd bine atunci când m-am uitat pe citația la proces. M-a afectat foarte mult. Era să fac infarct. De unde până unde? Nu mai am altă casă. Nicușor Dan, care vrea să ne lase fără case, a intrat în politică și vrea să candideze și ca primar al Bucureștiului. Să facă ce vrea el, dar nu pe nervii și sănătatea noastră, pentru că suntem oameni în vârstă„, ne-a declarat Ileana Constanța Damian, proprietara unui apartament din bloc. Ileana Damian a fost prim balerină și a rămas singură după decesul soțului.

Înainte să cheme în judecată cetățenii, „Salvați Bucureștiul” a pierdut toate procesele

Asociația „Salvați Bucureștiul” a chemat în judecată toți proprietarii de apartamente după ce a pierdut toate procesele de până acum cu constructorul clădirii dintr-un bloc din București (strada Maria Rosetti), astfel:

  • suspendarea autorizație de construire (dosarul nr. 400/3/2013) – cererea a fost respinsă ca neîntemeiată
Nicușor Dan
Soluția de respingere a cererii „Salvați Bucureștiul ” a fost menținută și de instanțele superioare

 

  • cerere de ordonață președințială pentru sistarea lucrărilor de construire (dosarul nr. 628/300/2013) respinsă ca neîntemeiată;
  • Dosarul nr. 30811/3/2014 al Tribunalului București – Secția a II-a Contencios administrativ și fiscal, prin care ASOCIATIA SALVATI BUCURESTIUL si respectiv ASOCIAŢIA PENTRU CONSERVAREA INTEGRATĂ A PATRIMONIULUI NATURAL ŞI CULTURAL au solicitat anularea Planului Urbanistic de Detaliu (P.U.D.) pentru strada Maria Rosetti nr. 38 – acțiune respinsă, în al doilea ciclu procesual.

Nicușor Dan i-a cerut judecătorului să îi cheme la judecată și pe locatari

Nicușor Dan
Blocul de pe strada Maria Rosetii a fost recepționat și vândut legal. Niciun proces nu a fost înscria la Cartea Funciară

Urmare a respingerii acțiunilor în instanță, blocul a fost construit în condiții legale, a fost recepționat și toate apartamentele au fost vândute. Dintre noii proprietari, o parte au avut cunoștință de procesele câștigate de dezvoltator iar o altă parte nu au avut cunoștință de niciun proces, deoarece asociațiile controlate sau conduse de Nicușor Dan nu au notat procesle la Cartea Funciară.

Pe 11 ianuarie 2019, la mai bine de cinci ani de la recepția blocului, Nicușor Dan i-a cerut judecătorului să introducă ca pârâți toți proprietarii de apartamente din bloc, într-un al patrulea dosar, prin care Nicușor Dan cere anularea autorizației de construire. „Vă rugăm să puneți în discuția părților necesitatea introducerii în cauză a persoanelor indicate în tabel (n.r. anexat de Nicușor Dan) titulari ai drepului de proprietate sau ale altor drepturi reale asupra unităților care formează clădirea din strada Maria Rosetti nr. 38”, a scris Nicușor Dan în cererea depusă la Tribunal.

Locatarii: „Noi trebuie acum să ne plătim avocat. Ce căutăm noi la tribunal?”

Acțiunile asociațiilor coordonate de Nicușor Dan, singurul caz cunoscut în care niște ONG-uri (organisme care apără drepturi colective) atacă în instanță drepturile unor cetățeni obișnuiți, au trezit revoltă în rândul locuitorilor.

Am fost chemați nejustificat în acest proces, nu avem nici cea mai mică legătură cu problemele pe care le invocă Nicușor Dan. În momentul în care noi am cumpărat apartamentele, nu era nimic în neregulă, am verificat de la documentele blocului, până la constructor, care este cel mai renumit din București. În al doilea rând, blocul a păstrat fațada vechii clădiri interbelice, care era în paragină, era un focar de infecție. Acest imobil este un progres pentru această zonă. După 5-6 ani de la construirea blocului, să vii să dai în judecată și să spui că am adus prejudiciu zonei este absurd. Acțiunea în instanță, pe lângă faptul că e nefondată, ne pune pe noi într-o situație foarte neplăcută. Ne forțează să participăm la ceva la care noi nu trebuie să luăm parte. Nu este în atribuția ONG-ului lui Nicușor Dan să cheme în judecată simpli cetățeni, care și-au cumpărat casele cu bună credință”, au declarat locatarii contactați de reporterii Cetățeanul.

Primarul Mugur Toader: „Nu mi se pare normal”

Nicușor Dan
Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2

Primarul sectorului 2, Mugur Toader, chemat la rândul lui în instanță la rândul lui și în acest dosar, s-a arătat surprins de faptul că ONG-urile doresc acum să se judece și cu cetățenii de rând. „Nu comentez fondul dosarului, deoarece Primăria este parte în proces. Nu mi se pare însă OK ca un ONG să vrea să se judece și cu simplii cetățeni ai Capitalei, chiar dacă legea îi dă voie să o facă”, ne-a spus primarul Sectorului 2.

Procesul are termen vineri, 25 octombrie, dar este probabil să se mai prelungească, dată fiind gerutatea de a cita legal cei peste 70 der proprietari.

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here