Bombă cu ceas aprobată de Robert Negoiță în centrul istoric! Terasă cu sute de locuri, construită peste un transformator

Pe strada Blănari din Centrul Istoric, chiar în spatele „Rapsodiei Române” de pe Lipscani, se află amplasată o „bombă” cum nu mai este alta între terasele din Capitală. Aprobările de funcționare, date an de an de primarul Robert Negoiță, pentru terasa Argentin, sfidează orice interes pentru viața oamenilor dar și pentru legile românești în vigoare.

Negoiță
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a semnat, în fiecare an, autorizația de funcționare pentru terasa construită peste transformator

Pe terasa Argentin iau loc chiar și 400-500 de persoane care nu știu de pericolul care-i poate paște, practic, în orice secundă! Sub ei „ticăie” un transformator electric, a cărui explozie, Doamne Ferește!, poate provoca încă o mare nenorocire. Și nu este singurul pericol!

Terasa Argentin, o catastrofă amorsată

Pe strada Blănari, la numărul 11, 13 și 15, se află trei blocuri cu bulină roșie. De aproape opt ani, locatarii nu mai trăiesc doar cu frica de cutremur! Din 2008, ieșirile din bloc, care trebuia să-i scoată într-o piațetă retrasă de la stradă cu circa 20 de metri, au fost înghesuite de terasa unui capitalist de cumetrie (cu Sorin Oprescu, spune lumea) care a trântit o terasă, de peste 300 de metri pătrați, taman în dreptul blocurilor și scărilor de acces. De opt ani, oamenii pășesc cu frică pe lângă mesele unde iau loc, vara, chiar și 400 de oameni sau chiar mai mulți! Sub terasa cu funcționare permanentă, în centrul fostului scuar se găseşte un post trafo subteran de alimentare a zonei. Deoarece există oricând riscul exploziei sau a unui incendiu, s-a stabilit, prin lege, să se construiască ceva în zona de protecție și cea de siguranță a transformatorului. Terasa este construită chiar peste transformator, iar explozia și incendiul nu ar afecta doar sutele de clienți ai terasei, ci și locatarii blocurilor. Susre din ENEL ne-au confirmat că amplasarea terasei este ilegală. La rândul lor, nici ISU, nici Poliția locală nu au luat nicio măsură!

Robert Negoiță a semnat „ca primarul”, deși știa care sunt riscurile

În ciuda evidentei încălcări ale legii, dar și a reclamațiilor repetate ale Asociației de Proprietari, Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a

Robert Negoiță
Robert Negoiță a semnat, an de an, autorizarea funcționării „terasei – bombă” . Ultima expiră pe 31 decembrie 2015

semnat cu dezinvoltură, an de an, autorizația de funcționare a terasei! Nu l-a impresionat nici riscul de explozie nici o altă amenințare care-i pândește pe clienții și angajații terasei. „În plus, atât imobilul nostru (nr. 11 – n.r.) cât şi cele de la numerele 9, 13 si 15 sunt încadrate în clasa I de risc seismic (având bulina roşie), iar faţadele sunt degradate, existând oricând pericolul ca bucăţi de tencuiala sau cărămizi să cadă peste clienţii terasei, respectiv peste locatarii obligaţi să se strecoare cât mai aproape de zidurile clădirii”, se arată în memoriile pe care locuitorii din zonă le-au înregistrat, repetat, la Sorin Oprescu și la Robert Negoiță. În 2014, explozia unui transformator subteran și incendiul care a urmat a provocat mai mult de 200 de decese la o mină din Turcia (Izmir). Vom reveni cu amănunte ale ilegalităților comise la terasa Argentin!

negoiță
Accesul la transformatorul subteran este foarte greoaie. Camera subterană este cât jumătate din terasă.

Azi dimineață, nepoțica lui Mihai Ursu, președintele asociației de la numărul 11, cel care s-a luptat ani de-a rândul cu birocrația și corupția din Primăria Generală și cea a Sectorului3, s-a stins la Floreasca. A 53-a victimă a incendiului de la Colectiv, clubul autorizat să funcționeze, ilegal, de fostul primar Piedone, astăzi liber ca pasărea cerului. Mi-a spus-o chiar Mihai Ursu, m-a sunat, printre hohote.

Robert Negoiță, autorul mult mai multor semnături decât Piedone, executate pe autorizarea clădirilor și teraselor cu risc mare incendiu, are datoria să îndrepte, în primul rând, greșelile făcute! Apoi să răspundă întrebărilor celor în drept să-i judece legalitatea documentelor semnate!

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Mai vechiul sa coleg Ontanu la sectorul 2 a dat autorizatie de constructie a unui bloc lipit de un punct de distributie energiei electrice( transformator de mare putere) ce alimenteaza zona Calea Mosilor – Str.Viitorului sct.2. Adresa acestui bloc este Str.Ardeleni 2-4 dar de fapt este fostul parculet al blocurilor din zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here