Bătaie liberală pe ciolanul de 2 miliarde al Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere

Cristian Pistol

Cu un buget de 2 miliarde de euro, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se află în centrul unor dispute crâncene pentru șefia companiei.

Grupuri rivale din PNL trag sforile pentru a-și impune oamenii la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursele noastre spun că cea mai puternică susținere pare o avea chiar directorul general Cristian Pistol, cunoscut drept un protejat al lui Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Conducerea PNL Ilfov vrea să îl mențină în funcția de director general al CNAIR pe actual director Cristian Pistol, căruia îi expiră mandatul de conducere.  

Bătălia pentru a-l impune din nou pe Pistol la CNAIR e atât de încrâncenată încât, în cazul unui eșec, victimă ar putea fi secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, care ar rămâne fără demnitatea din Ministerul Transporturilor. 

CITEȘTE ȘI: Cum încearcă sinecuriștii să-și betoneze funcțiile la Compania de Infrastructură Rutieră

Pistol, omul lui Cîțu

Cristian Pistol a fost impus de Cîțu la CNAIR. La acea vreme, Pistol era chiar consilier de stat pe probleme de infrastructură în cancelaria prim-ministrului, alături de care a lucrat doar o lună, cât s-a pregătit numirea lui la CNAIR.

Pistol are un CV plin de funcții în mai multe companii de stat de-a lungul carierei, el mai fiind în trecut și director de implementare proiecte tot în cadrul CNAIR.

În perioada ianuarie-septembrie 2020, actualul şef al instituţiei a fost administrator la Tarom, timp în care a deţinut şi funcția de director de cabinet şi consilier personal al ministrului în Ministerul Transporturilor. Vreme de şase ani (2015-2021), Cristian Pistol a fost administrator al companiei Apă Canal Ilfov!

Angajat al unui afacerist controversat

Anterior, în 2 decembrie 2015, Cristian Pistol a ajuns și administrator al companiei Athenaeum Construct SA, deţinută de omul de afaceri Nicolae Comănescu, protagonistul unui dosar penal instrumentat de IGPR şi Parchetul Capitalei în luna mai 2015, când au fost efectuate 34 de percheziţii, în patru judeţe.

Comănescu a fost atunci ridicat şi dus la audieri la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri, fiind suspectat că, împreună cu administratorii altor firme din domeniul construcţiilor şi energiei, ar fi prejudiciat statul cu peste 16 milioane de euro. Printre cei cercetaţi se aflau şi trei funcţionari ANAF.

Pistol mai ocupase, în perioada iulie – august 2012, funcția de director tehnic la SC Athenaeum Construct SA, ocupându-se cu monitorizarea execuției lucrărilor de construcții-montaj, dar și cu negocierea contractelor.

Pistol a mai lucrat de patru ori și la Compania Națională de Investiții, la ANL, la Primăria Predeal, la Secretariatul General al Guvernului, dar și în Consiliul Județean Ilfov condus de liberalul Marian Petrache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here