INCREDIBIL Autoritatea Navală a vrut să concedieze o victimă a atentatelor de la Bruxelles! Corupții rămân însă la post

Autoritatea Navală
Autoritatea Navală
Cristina Călințaru

Cristina Călințaru, director economic la Autoritatea Navală Română (ANR), a fost rănită la piciorul stâng în atentatele de la sfârșitul lunii trecute din Belgia. Conducerea ANR a vrut s-o concedieze pentru că a cerut concediu medical.

În schimb, aceeași instituție a menținut în funcție un căpitan de port, condamnat cu suspendare pentru corupție, pentru simplu motiv că acesta venea la muncă.

Terorism „de serviciu” la Autoritatea Navală

Liviu Cazan, directorul general al ANR, a dorit s-o dea afară pe Cristina Călințaru pentru că aceasta nu trimisese niciun document care să ateste că femeia se află în concediu medical. Acest lucru este afirmat atât de femeie într-o plângere către Ministerul de Externe, proaspăt operată într-un spital din Bruxelles, cât și de Sorin Liță, liderul sindical din ANR.

Autoritatea Navală
Liviu Cazan a vrut să o „bată” pe Cristina Călințaru mai rău ca teroriștii

Aceeași instituție a refuzat, anul trecut, să-l suspende pe Giorgel Neculai, căpitan al Portului Galați, condamnat pentru șantaj – a cerut mită pentru a acordare un contract -, după ce a fost prins în flagrant, pe motiv că sentința acestuia a fost cu suspendare și el se prezenta conștiincios la muncă.

“Neculai Giorgel este salariat în cadrul Căpităniei Zonale Galați, având funcția de căpitan de port specialist. ANR nu a fost informată oficial despre condamnări pentru eventuale fapte penale săvârșite de către salariatul sus-menționat”, a fost răspunsul primit de la ANR.

Obișnuit cu șpaga

Autoritatea Navală
Giorgel Neculai

Giorgel Neculai, căpitan la Căpitănia Portului Galați îi pretindea sistematic mită scafandrului Vasile Cosma, administratorul Grupului de Scafandri Grei și Autonomi Galați. Cosma a depus un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Tribunalul l-a condamnat pe Giorgel Neculai la o pedeapsă de trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, dar în același timp a hotărât suspendarea executării pedepsei cu condiția ca Neculai să nu mai comită o faptă penală în cadrul unui termen de încercare de doi ani.

Pe 17 septembrie, Curtea de Apel Galați a menținut decizia, mărind doar termenul de încercare de la doi ani la trei ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here