Andronescu doarme și visează că PSD candidează

Andronescu doarme și visează că PSD candidează Pescariu
Ecaterina Andronescu și Mihnea Costoiu, „la butoanele” Ministerului Edcației pe când Dinu Pescariu își făcea de cap cu baza „Cutezătorii”

Ecaterina Andronescu doarme și visează că PSD candidează la prezidențiale, cu candidat propriu, dar mai mult de atât… și câștigă. Declarația este menită să-i dea vânt în pânze „înfricatului” tovarăș, lider pe partid. 

Un candidat social-democrat în alegerile prezidenţiale va avea toate şansele nu numai să intre în turul doi, dar şi să câştige având în vedere dimensiunea PSD la nivelul electoratului, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Ea a mai adăugat că dacă va exista înţelegere în alianţa cu ALDE pentru a avea un candidat comun, atunci aceste şanse vor creşte.

Andronescu a mai afirmat că electoratul PSD a dovedit la celelalte alegeri prezidenţiale că îşi susţine propriul candidat. Potrivit ei, în acest moment se poate vorbi numai despre scenarii posibile, înaintea deciziei care se va lua între PSD şi ALDE cu privire la alegerile prezidenţiale.

Andronescu doarme și visează că PSD candidează

„Dacă există înţelegere în alianţă să iasă cu un singur candidat, şansele cresc. Dacă această înţelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul său candidat şi cred că PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are în electorat, are toate şansele candidatul PSD-ului nu numai să intre în turul doi, dar chiar să câştige. Sau candidatul alianţei. Momentan suntem înainte de o decizie, deci putem să vorbim doar despre scenarii posibile”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Pe 27 decembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că nu respinge din start varianta unei candidaturi a liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru alegerile prezidenţiale. Pentru acesta este important ca viitorul preşedinte să fie un candidat comun al celor două partide care formează coaliţia de guvernământ.

„Intenţionez să ajungem într-un timp rezonabil – şi eu, şi domnul Tăriceanu şi cele două partide – la concluzia că trebuie să fie un candidat unic şi după momentul acela vom şi stabili cine are cele mai mari şanse. Nu resping nicio variantă, nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva. Cine vom constata că are cele mai mari şanse, pentru că domnia lui Iohannis trebuie să înceteze. Încă cinci ani cu Iohannis înseamnă dezastru pentru România”, afirma Dragnea, tot la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ