AUDIO Cum se fac afacerile PNL-PSD, cu spații verzi, în sectorul lui Robert Negoiță

PNL
PSD-ul lui Robert Negoiță „fură” tot mai muți membri de la Florin Alexe (dreapta) liderul filialei PNL, altfel aliatul PSD din sectorul 3

Cetățeanul.net a intrat în posesia unei înregistrări audio realizată, cel mai probabil în sediul PNL sector 3. Înregistrarea surprinde conversația în care Florin Vasile, candidatul de atunci al PNL la Primăria sectorului 3 și unul dintre membrii PNL, pe marginea afacerilor dubioase pe care le fac liderii partidului cu ADPB SA (Administrația Domeniului Public SA).

Conversația dezvăluie modul în care a fost devalizată firma consiliului local, controlată, dealtfel, de oamenii PNL dar și metode de devalizare a banului public. Interlocutoarea lui Florin Vasile („debarcat” din PNL, foarte probabil, și pentru „curiozitatea” sa cu privire la afacerile „greilor” filialei) este Cristina B., o doamnă care a lucrat, mai bine de trei ani, la servicul „Contractare” din ADPB S.A.

N.B. Înregistrarea provine din surse PNL. Am decis publicarea acesteia, dat fiind interesul public pe care îl prezintă orice dovadă sau indicii asupra jafului banului public. Discuția ne-a fost confirmată de către ambii participanți, după discuții dificile privind dreptul de a o face publică. La cererea domnișoarei care povestește nereguilile, i-am schimbat numele.

„Eu știam ale cui sunt firmele cu lucrări la ADPB”

Discuția, a cărei înregistrări audio o puteți asculta mai jos, dezvăluie caracatița intereselor comune al PNL și PSD, legate de cheltuirea banului public, care au ca rezultat în cele din urmă, Jaful banului public!

Cristina B (membru PNL): – Ăștia sunt oamenii pe care el (președintele PNL, Florin Alexe –n.r.) i-a luat peste tot și i-a… Păi ce, Ionuț Nicolescu este capabil să fie el președintele (președinte de ședință al Consiliului local al Sectorului 3 și consilier local  n.r.)? Asta a fost ideea lui (a lui Alexe – n.r.), să fie înconjurat, numai de oameni de o proastă calitate

Florin Vasile: – „Oameni care să poată fi manipulați ușor?

Da, care să poată fi manipulați ușor și care să facă ce li se spune.

– Adică ce zice Robert (Robert Negoiță – n.r.), că ei fac practic afaceri mână în mână

Da

– Deci Dvs, ați gestionat anumite contracte (la ADP) și știți natura…

– Da, procedura era așa: ADP făcea curățenie în parcuri, toaletări și planta copaci. Nu mai zic de platani, că se plantau 20 și se puneau (pe acte – n.n. 300). Erau diverse firme care presatu servicii și făceau lucrări în părculețe. Aceste firme erau toate ale lor – era Dana Dobrescu (membru în conducerea ADP – n.r.)

– Fina domnului Tătăcuță (Victor Tărtăcuță, consilier local PNL, fost viceoprimar PDL ‘i unul dintre liderii filialei PNL)

– Avea Corbuleanu firmă (Florentin Corbuleanu – actualul director), avea..

– Scuzați-mă că râd, aveau toți firmă și toți erau abonați la ADP?

– Da, aproape toți.

– Dar nu cred că erau ei la vedere, acționari erau alții, pe numele altora!

– Da, dar eu știam cine sunt (ale cui sunt firmele), pentru că eram doar două persoane (la serviciul ”contractări”) – eu și altă persoană, care nu avea nicio legătură cu politicul.

JAF – Cum s-a produs colapsul ADP! PNL a luat banii în avans, iar Primăria PSD nu a mai plătit

PNL-PSD
Florin Vasile, înlăturat de filiala PNL după ce a încercat să afle „secretele” liderilor partidului

– Procedura era așa ! Venea firma (PNL-ului) și spunea «Eu vreau să fac părculețl cutare». Noi aveam prețul pe care Primăria trebuia să-l deconteze, ne plătea, iar noi plăteam firma reținându-ne comisionul ADP de 5%. Cum s-a produs colapsul ADP? Prestatorul (firmele) trebuia să ne dea nouă contractele, toate devizele, tot ce se făcea în fiecare părculeț, pe care noi le dădeam la Primărie. Apoi venea Primăria și făcea inspecție și dădeau OK-ul și ne plăteau pe noi, ADP. Abia apoi, noi ADP, trebuia să le dăm lor banii.Ei ce-au făcut? Înainte să deconteze Robert lucrările la aceste părculețe, forțat de Alexe și de alții, directorul le-a dat banii direct la prestator, înainte să aibă OK-ul de la primărie. Or ADP-ul trebuia să-l plătim pe prestator numai după ce primeam banii de la Primărie, așa era logic. Forțat de împrejurări, ADP a plătit prestatorul înainte să ia banii de la Primărie. În urma unor certuri (între reprezentanții PSD și cei ai PNL – n.r.), Primăria nu a mai plătit, și normal…

– A intrat în colaps ADP-ul. Dar, practic, tot firmele lor, ale lui Alexe, Tudorache (viceprimarul), nu?

Da, păi dacă te duceai să spui «dă-mi și mie un părculeț» primeai răspuns că nu se poate! Și într-un părculeț băgai undeva la 2000 de lei și scoteai undeva la 10.000 de lei!

– Extraordinar!

– Directorul de dinainte lăsase firma pe roate, ba chiar și cu bani în cont.

– Deci toți cei pe care mi i-ați enunțat, tudorache, Alexe, toți aveau firme constituite și lucrau cu ADP-ul!

– Nu știu dacă toți dar cei pe care vi i-am enunțat erau din gașca lor, peste tot sunt numai ei.

Florin Vasile: „Am fost uluit să aflu legăturile de afaceri PNL-PSD”

Candidat la Primărie din partea unei alte formațiuni politice, după ce a fost înlăturat din postura de candidat PNL, Florin Vasile ne-a confirmat convorbirea: „Nu am știut că această discuție era înregistrată și nici nu încurajez asemenea metode și nu-mi aduc aminte dacă discuția cu doamna «Cristina» a avut loc la sediul PNL sector 3 sau în altă locație. Am avut astfel de întâlniri cu mai mulți membri ai organizației PNL, nemulțumiți de actuala conducere. Eu, personal, încercam să înțeleg de ce conducerea PNL sector 3 mă sabota sistematic în campania electorală, deși eram candidatul lor la primăria Sctorului 3. Am fost uluit să aflu că între PNL și PSD sunt strânse legături la Sectorul 3, mai ales de afaceri”. La rândul ei, Cristina B. ne-a confirmat discuția, pe al cărei conținut a încercat însă să îl bagatelizeze.

Cetățeanul.net nu a reușit să îi contacteze pe toți cei menționați în discuția de mai sus. Vom publica punctul de vedere ale acestora după ce ne va fi remis

Curtea de Conturi a semnalat jaful de la ADPB

Neregulile de la ADP Sectorul 3 (societate condusă, practic, de PNL sector 3) au fost semnalate și de Curtea de Conturi! Astfel, un audit financiar din anul 2013 a constatat faptul că pe aliniamentul Theodor Pallady, nu mai există nici un arbust “Taxus Baccata”; valoarea prejudiciului fiind de 1.545.000 RON, conform Curții de Conturi.

Tot administrația lui Negoiță și partenerii de la PNL au atribuit firmei CONCELEX S.R.L. amenajarea pepinierei Sectorului 3. La rândul său, CONCELEX S.R.L. a cesionat lucrările, sifonând banii publici unei alte firme, „EUROLEX A.G. CONSULT S.R.L.” În noiembrie 2014, auditorii Curții de Conturi au verificat în teren și au constatat că ori lucrările au fost supraevaluate, ori nu au fost efectuate deloc. Printre lucrările neexecutate, sau decontate ilegal, se numără “perimetrul pietonal betonat, sistem de irigații și sisteme de iluminat”. La situația culturilor s-a constatat că s-au plantat doar 7.730 mp, față de 67.500 mp ,cât se preconizase. Diferența de 89,856mp, ceea ce reprezintă 90% din suprafața ce urma a fi amenajată, este lipsită de utilitate, degradată, plină de vegetație.

EUROLEX A.G. CONSULT S.R.L. ar mai fi primit o „pomană” de la PNL și PSD, încasând de la A.D.P.B. S.A. un contract de 1,000,000 RON pentru plantarea a 127,000 arbuști de gard viu. Curtea de Conturi a constatat că firma a plantat doar 38,000 arbuști, încasând ilegal diferenta de bani pentru restul de 89,000 pomi.

Curtea de Conturi a sesizat procurorii D.N.A., pentru frauda comisă la A.D.P.B. Sector 3.

Caracatița

Între membrii CA ai ADPB SA se numără sau s-au aflat mai mulți membri sau apropiați PNL, ne-au spus surse din interior: șeful Poliției Locale sector 3,Adrian Bratu (se află în incompatibilitate); Cristian Emilian Ghiță (membru PNL Sector 3, consilierul personal al deputatului Florin Alexe); Chioveanu Viorel (sursele spun că ar fi nașul de cununie al viceprimarului Sectorului 3, Cristian Tudorache) și Alexandru Bunescu, vărul deputatului Florin Alexe (aceleași surse).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here