Dragnea ar fi fost scuipat și înjurat la Penitenciarul Rahova

Fostul lider PSD  Liviu Dragnea ar fi fost scuipat și înjurat de mai mulți deținuți. A fost nevoie de intervenția gardienilor.

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea ar fi avut niste momente foarte grele după gratii la Penitenciarul Rahova.

Conform unor surse citate de B1 Tv, Dragnea  ar fi fost scuipat şi înjurat de către mai mulţi deţinuţi, fiind nevoia de intervenţia gardienilor pentru aplanarea conflictului.

Acest incident vine în ciuda faptului că autorităţile se aşteptau la posibile reacţii negative ale deţinuţilor şi tocmai de aceea Dragnea beneficiază de protecţie sporita ca si in cazul altor demnitari ajunsi dupa gratii.

Liviu Dragnea se află încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Mai e mult până la eliberare

Liviu Dragnea poate depune cerere de eliberare condiționată peste 2 ani și 4 luni
Codul Penal prevede că o persoană care a fost condamnată la închisoare cu executare poate fi eliberată condiționat dacă „a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășeste 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.”

Potrivit legii, Liviu Dragnea ar putea depune o cerere de eliberare condiționată abia peste 2 ani și 4 luni de detenție, dar fostul lider al PSD ar mai putea câștiga zile libere dacă va participa la programe educaționale, la cursuri de calificare, activități sportive, dezbateri sau recenzii de carte. În plus, dacă va scrie o carte în perioada petrecută în spatele gratiilor, ar putea beneficia de reducerea pedepsei cu 20 de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here