marți, mai 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSTUDIU: Omicron poate evita protecția oferită de vaccinuri și tratamentele cu anticorpi

STUDIU: Omicron poate evita protecția oferită de vaccinuri și tratamentele cu anticorpi

-

Supertulpina Omicron a coronvirusului poate evita protecția oferită de vaccinuri dar și cea oferită de trecerea prin boală. Este concluzia studiului cercetătorilor de la Columbia University, în colaborare cu cei de la Universitatea din Hong Kong.

Cercetătorii sugerează că sunt necesare noi vaccinuri și tratamente care să anticipeze modul de evoluție al virusului, potrivit digi24.ro.

Anticorpii de la persoane vaccinate cu două doze cu oricare dintre cele patru cele mai folosite vaccinuri, Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson, sunt semnificativ mai puțin eficienți la neutralizarea Omicron. Anticorpii rezultați din infectare și trecere prin boală sunt mai puțin eficienți.

Rezultatele cercetării, care nu au fost încă trecute prin procesul științific de peer-review, arată că o caracteristică importantă a Omicron este numărul foarte mare de modificări din proteina spike a virusului. Acest lucru ar putea amenința eficacitatea actualelor vaccinuri și tratamentelor cu anticorpi.

Noul studiu a testat inclusiv abilitatea anticorpilor generați prin vaccinare de a neutraliza varianta Omicron în analize în care au fost puși anticorpi în fața unor virusuri vii sau pseudovirusuri realizate în laborator să imite varianta Omicron.

Persoanele care au fost imunizate și cu a treia doză a celor două vaccinuri cu tehnologie ARN mesager sunt protejate ceva mai bine. Dar și anticorpii lor au avut o capacitate mai redusă de a neutraliza Omicron.

„Rezultatele sugerează că persoanele infectate anterior și cele vaccinate cu schemă completă sunt la risc de infectare cu Omicron”, spune David Ho, unul dintre autori.

„Chiar și a treia doză pare că nu protejează complet în fața Omicron, însă, este important să o facem pentru a beneficia de imunitate mai crescută”, a adăugat el.

Administrarea anticorpilor monoclonali la începutul perioadei de îmbolnăvire prevenea dezvoltarea unei forme severe a bolii. Noul studiu sugerează că toate terapiile actuale sunt mult mai puțin eficiente împotriva Omicron, dacă funcționează.

O formă de Omicron este rezistentă la anticorpii folosiți în prezent în spitale. Omicron este cel mai eficient „fugar” în ce privește capacitatea de a evita anticorpii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Radu Mazăre vrea să plece din România: Unde intenţionează să stea

0
Fostul primar al Constanței a fost eliberat condiționat, după cinci ani petrecuți la închisoare și a spus unde va pleca în vacanță. CITEŞTE ŞI: Măsurile PSD duc la creșterea veniturilor românilor și în zonele cu salarii mici. VEZI județele care...