Rafila anunţă ridicarea RESTRICŢIILOR

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 14 februarie, că România se pregătește să ridice restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Acest lucru se va aplica în funcție și de evoluția numărului de infectați internați în unitățile medicale din țară.

Alexandru Rafila: „Cifrele ne arată că am intrat pe un trend descent a numărului de cazuri de infectare, care trebuie sa se cupleze cu alți doi indicatori ca să putem discuta despre ridicarea restricțiilor și chiar și a stării de alertă.

CITEŞTE ŞI: Rafila, vești pentru români: În martie am putea renunța la certificatul digital

În primul rând, e vorba despre scăderea numărului persoanelor care sunt internate, dar mai ales despre scăderea numărului de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Pentru că, în țările europene, unde s-a decis renunțarea la cea mai mare parte dintre restricții, sunt puține persoane internate în secțiile de Terapie Intensivă. Sunt țări care au grad de acoperire mare vaccinală, dar, lucrul care este important atunci când se ia această decizie de ridicare a restricțiilor este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții și, într-adevăr, infecțiile să nu mai reprezinte.
La ATI este constant, dar nu se remarcă o creștere care să pună probleme.

Multe ţări din Europa au rată mare de vaccinare

Infectiile sa nu mai reprezinte un tip de patologie amenintatoare de viata. Cu cât gradul de vaccinare a fost mai mare, manifestările au fost mai reduse și, într-adevăr, o să vedeți, sunt câteva state din Uniunea Europeană care au ridicat cea mai mare parte a restricțiilor. Datorită acoperirii vaccinale, s-a ajuns …

Ne pregatim categoric si noi pentru asa ceva (ridicarea restricțiilor – n.r.), dar cu precautie ca sa nu producem un nr mai mare de decese.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here