Premieră în Justiţie: Condamnare pentru hărţuirea ONLINE a unui preot: A primit mii de mesaje indecente

Nemulţumirile magistraţilor completul de cinci judecători

O femeie are de plătit o amendă penală, după ce a hărțuit un preot, căruia i-a trimis mii de mesaje și l-a sunat tot de atâtea ori.

Este prima condamnare definitivă pentru hărțuire online, în România.

Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea.

Femeia a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 5.400 de lei.

Dacă nu va achita această sumă, ea va trebui să execute 18 zile de închisoare, iar pedeapsa ar putea fi majorată până la trei luni de detenție conform Codului penal.

Femeia a fost acuzată că l-ar fi sunat de peste 3.000 de ori pe un preot din Oradea, căruia i-ar fi transmis mii de mesaje și fotografii indecente. Aceasta declarase că are o relație cu el și că a dispărut după ce a lăsat-o însărcinată. În total i-a dat 3.000 de apeluri, 2000 de mesaje și zeci de fotografii, inclusiv cu ea dezbracată. Polițiștii au depistat că vinovata l-a apelat de 50 de ori pe preot doar în ziua audierilor.

Decizie definitivă

„Pentru săvârșirea infracțiunii de hărțuire prevăzută de art 208 alin. (2) din Codul Penal, Judecătoria Oradea a condamnat-o pe inculpată la pedeapsa de 5.400 lei amendă penală și a respins pretențiile preotului de plata a unei sume de bani. Și inculpata, și victima au formulat apel, dar pe data de 17.01.2022, Curtea de Apel Oradea a menținut pedeapsa . Dacă nu va plăti amenda, condamnata va executa 180 zile închisoare. Ea este cercetată în alt dosar, pentru șantaj, cu privire la același preot”, potrivit vedemjust.ro.

Totodată, femeia mai are un dosar de șantaj, care are ca termen de judecată data de 10 februarie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here