Noi reguli de testare anti-COVID în Capitală

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală. De marți 2 noiembrie, bucureștenii care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online.

Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, pe fondul numărului uriaș de infectări din București, ambulanța făcea față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu.

Două metode

Direcția de Sănătate Publică București pune la dispoziția locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgență 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziție pe site-ul DSP București la adresa dspb.ro/formular-programare-test-covid-19.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat: Valul patru al pandemiei ar putea dura până la finalul lui noiembrie. Nu se știe dacă acesta este ultimul val al pandemiei de coronavirus

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări.

Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

Pe durata ultimelor săptămâni, în București solicitările au fost numeroase, și nu doar o dată cei care prezentau simptome și sunau la 112 să fie testați la domiciliu așteptau și câteva zile până când un echipaj de ambulanță reușea să ajungă la solicitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here