Ministrul Adrian Chesnoiu: România nu va plafona preţurile produselor alimentare

România şi celelalte ţări din Uniunea Europeană nu pot aplica modelul Ungariei de plafonare a preţurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. iar în Ungaria decizia a fost luată din cauza apropiatelor alegeri din aprilie,  a subliniat ministrul.

România nu are nicio problemă privind stocurile de alimente, rezervele de stat fiind intacte în acest moment, potrivit g4media.ro.

”Modelul Ungaria nu poate fi aplicat în Europa. Ungaria are alegeri pe 3 aprilie. Niciun alt stat din UE, cu excepţia Franţei, la finalul lunii aprilie, nu are alegeri. M-am uitat la ştirile care spuneau că Ungaria a oprit exportul de cereale. În realitate, deşi a fost prezentată ca o blocadă a Ungariei, în încercarea de a-şi menţine stocurile pentru necesarul intern, în realitate, Ungaria exportă pe bază de licenţă. Este o platformă informatică în care orice comerciant de cereale introduce cererea de vânare şi se autorizează în 72 de ore sau statul ungar poate să îşi manifeste prima opţiune în achiziţionarea cantităţii disponibile”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here