Mega-afacerea de milioane de euro a lui UTI pe Național Arena

Oprescu-Stadion-AGERPRES-copyPe motiv că nu se mai poate ocupa de întreținerea stadionului Național Arena, mai marii Capitalei au decis să angajeze o firmă privată care să răspundă de ce este prost gazonul, nu este curat sau luminat cum trebuie. Așa că, a fost angajată firma de siguranță UTI, pentru a gestiona partea electrică a stadionului Național Arena, pentru a planta iarbă sau pentru a pune gazon artificial, dar și pentru a mătura și spăla scaunele.

Pentru toate acestea, Municipalitatea este dispusă să dea 34,1 de milioane de lei, fără TVA, firmei UTI, în baza unui acord cadru, aceasta fiind singura firmă care s-a prezentat la licitație, susțin reprezentanții Municipalității.

Potrivit anunțului de atribuire făcut public, UTI nu are voie să concesioneze sau să delege servicii unor alte firme și nici nu poate subcontracta lucrări.

Decizia a venit după ce timp de trei ani Municipalitatea s-a făcut de râs de mai multe ori, fiind trasă de urechi chiar și în presa străină, pentru că nu a fost în stare să gestioneze stadionul, iar la mai multe meciuri importante: gazonul a arătat jalnic.

Inaugurare rușionasă în presa străină

Național Arena a fost inaugurat în septembrie 2011, când s-a jucat meciul România-Franța. România a oferit atunci Europei o lecție de cum se face treaba românească: s-au alocat 234 de milioane de lei, pentru a arăta autorităților că aveam un gazon de doi lei. În presa străină, mai ales în cea franceză, ziarele foloseau sintagma: „câmp de cartofi”, când se refereau la gazon și i-au bătut obrazul lui Oprescu. stadion national arena

De atunci și până în prezent, zeci de meciuri s-au disputat cu dificultate din cauza gazonului de pe Național Arena, iar Municipalitatea a alocat, prin Administrația Lacuri parcuri și Agrement București, care a gestionat stadionul până în prezent, zeci de milioane de lei, bani risipiți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here