Hotărârea prin care se declară doliu naţional în România, publicată în Monitorul Oficial

doliu naționalHotărârea prin care Guvernul a decis sâmbătă să declare zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie zile de doliu național pe teritoriul României a fost publicată în Monitorul Oficial.

Actul normativ aprobat într-o ședință extraordinară a Executivului a fost adoptat „în memoria victimelor incendiului ce a avut loc în data de 30 octombrie în Sectorul 4 din municipiul București”.

La articolul 1 al HG se prevede că „se declară zilele de 30 octombrie, 1 și 2 noiembrie zile de doliu național pe teritoriul României”. La alineatul (1) al articolului 2 Hotărârea se prevede că în zilele de doliu național prevăzute la articolul 1 „toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă”.

Drapelul în bernă se arborează: la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României. Alte locuri unde drapelul național va fi coborât în bernă sunt: punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, gări și autogări.

De asemenea, drapelul național va fi coborât în bernă ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiuni ce navighează sub pavilion românesc. La articolul 3 al HG se prevede că ” în zilele de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie 2015, posturile de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător”.

Decizia Executivului privind declararea de doliu național vine după tragedia petrecută vineri seară în București, când 27 de persoane au decedat după un incendiu izbucnit în Clubul Colectiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here